Ovo je 10 Vučićevih tačaka programa nove vlade

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je 10 Vučićevih tačaka programa nove vlade

  Polovina od 10 tačaka programa nove vlade tiče se ekonomije, a značajan deo pripada i obrazovanju, zdravstvu i evropskim integracijama, objavio je “Blic”.

  Reč je, kako navodi taj list, o polaznim tačkama koje će u programu biti detaljno razrađene, a premijer Aleksandar Vučić će svaku stavku obraditi na 10 strana.

  Prva tačka premijerovog programa nove vlade odnosi se na radna mesta, odnosno smanjenje nezaposlenosti i ulaganje u nova radna mesta za budućnost – IT, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, strana ulaganja…

  Sledeća tačka je uravnotežen budžet, rešavanje problema iz prošlosti – NPL’s, odnosno restrukturiranje duga, zatim preduzeća u državnom vlasništvu, odnosno privatizacija, energetika.

  Premijer je kao treću tačku, prema pisanju “Blica”, odredio povezivanje Srbije sa svetom, ulaganje u infrastrukturu i turizam kako bi Srbija postala regionalno saobraćajno čvorište – infrastruktura, koridori, pruge, luke, turizam, onosno letovi, avio saobraćaj, MRO (održavanje, popravka, remont)…

  Kao peti cilj je postavljen pokretanje poljoprivrede i podsticanje zemljoradnika da uvećaju i prošire prozivodnju – dodatna vrednost, marketing, reforma u oblasti poljoprivrednog zemljišta, reforma podsticaja…

  Sledeća tačka je kvalitetno obrazovanje mladih i reforma obrazovanog sistema Srbije – predškolsko, dualno obrazovanje, reforma visokog obrazovanja, sveobuhvatni programi za mlade, a sledi zdravlje i novi plan za zdravstvenu zaštitu, kroz rad na prevenciji bolesti, uređenje zdravstvenih ustanova, smanjenje vremena čekanja, veći kvalitet nege, rešavanje pitanja strukturnih viškova.

  Obezbeđenje pravednog društva, borba protiv korupcije i podrška onima kojima je najpotrebnija kroz pravedniji sistem socijalne zaštite je sedma tačka programa, a sled stgvaranje sistema koji služi građanima, kroz korenite promene ka efikasnom javnom sektoru – racionalizacija broja zaposlenih u cilju efikasnosti (plata), eliminisanje birokratije, E-vlada.

  Slede očuvanje bezbednosti zemlje, borba protiv kriminala, očuvanje nacionalne bezbednosti i borba protiv terorizma, zastita od katastrofa i zaštita životne sredine, a 10. tačka put Srbije u EU.

  Izvor: Blic

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE