"Ovo je najbrži način da napredujete na poslu" (VIDEO) - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

“Ovo je najbrži način da napredujete na poslu” (VIDEO)

Jedan od vodećih menadžera Fejsbuka, Džuli Zuo zna više od nekoliko stvari o tome kako da se istaknete na poslu.

Nakon što je diplomirala na Univerzitetu Stanford, Zuo je postala pripravnica u Fejsbuku i ubrzo se probila, postajući menadžera sa 25 godina, piše Poslovni dnevnik.

Njena iskustva navela su je da napiše svoju novu knjigu, “The making of manager: What to do when everyone looks to you”, u kojoj deli stručne savete koje bi želela da je dobila ranije u svojoj karijeri.

Kao vrhunska izvršna direktorka u Silicijumskoj dolini, koja sada ima više od 10 godina iskustva u tehnološkom sektoru, Zuo savetuje svima koji bi želeli da budu primećeni na poslu da budu vrlo transparentni u vezi svojih ciljeva s menadžerom svog odeljenja.

Nakon toga trebalo bi da pitate svog šefa za pomoć u pronalaženju novih prilika na poslu koje će vas približiti onome gde želite da budete.

“Recite svom menadžera: Hej, hteo bih da dobijem unapređenje. Šta mislite da mi treba za to? Šta mislite koji su mi nedostaci koje treba da nadogradim? Koje veštine da razvijem kako bih bio bolji i zaradio veću platu ili kako bih imao bolje rezultate i bolji nastup”, predlaže Zuo.

Ona kaže da je najbolji način razmišljanja o tome kako napredovati – gledati dugoročno na ciljeve karijere, a zatim odrediti male korake koje ćete morati da preduzmete na putu prema njima.

Pronalaženje vremena za razgovor o vašim dugoročnim ciljevima sa vašim menadžerom na poslu može biti teško, ali Zuo kaže da je razvijanje ovog odnosa sa svojim šefom ključno za vaš uspeh u kompaniji.

Kaže da često proverava izveštaje o članovima svog tima kako bi mogla “duboko da razume njihove vrednosti, njihove strahove i njihove nade”.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE