Ovo je najeftiniji e-automobil, cena kao dve prosečne plate u Srbiji (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je najeftiniji e-automobil, cena kao dve prosečne plate u Srbiji (VIDEO)

  Najjeftiniji električni automobil na svetu dolazi iz Kine, košta između 930 i 1.200 dolara, malo više od 1.000 evra i može da se naruči preko Alibabe.

  Ovakav automobil naručio je preko interneta novinar američkog portala Jalopnik Džejson Torčinski i isprobao ga.

  Prema njegovom mišljenju, kineski električni automobil “Čangli” potpuno je funkcionalan i nudi više nego što bi se očekivalo.

  Cena ovog automobila počinje od 930 dolara, ali bez baterije, dok sa njom ide do 1.200 dolara, odnosno nešto više od 1.000 evra, dakle kao dve prosečne srpske plate. Uz troškove transporta i carine, ukupno ga je platio oko 3.000 dolara.

  Automobil izgleda kao i svi drugi, samo je znatno manji, dug je 2,5 metra i međuosovinsko rastojanje mu je 1,48 metara, mada ima mesta za tri putnika.

  Težak je 323 kilograma, nosivost mu je 300 kilograma i pogoni ga motor sa 1,1 konjskom snagom.

  Kako je deklarisao proizvođač, radijus kretanja mu je od 40 do 100 kilometara, dok je vreme punjenja sedam do deset sati.

  Maksimalna brzina je 30 kilometara na sat, ali je američki novinar koji ga je kupio zabeležio da ima problema na uzbrdicama, gde se kreće brzinom pešaka.

  Ipak, on je naveo i da je “čangli” pristojno vozilo za kraće vožnje, kao što je gradska ili vožnja do prodavnice, te da više liči na pravi automobil, nego na električni skuter ili golf-vozilo.

  Takođe, objasnio je da “čangli” ima osnovnu opremu kao i pravi automobil, doboš kočnice, brisač, grejanje kabine, pa čak i multimedijalni ekran.

  Karoserija je napravljena od metala, unutrašnjost je od jeftine plastike, ali Torčinski navodi da je kvalitet izrade solidan.

   

  Izvor: Sputnjik

  Foto: Alibaba_screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE