Ovo je najgora moguća kupovina - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Ovo je najgora moguća kupovina

Ni jedna druga investicija ne garantuje toliki gubitak vrednosti kao što je kupovina novog automobila, tvrdi američki finansijski stručnjak i milioner Dejvid Bah (David Bach).

Bah, pišu Automobili.hr, smatra da najveći broj kupaca novog automobila u principu posuđuje novac za realizaciju kupovine, bilo od prijatelja, bilo u obliku kredita banke, lizinga…

“Kakvog smisla ima kupiti nešto što već nekoliko minuta nakon kupovine gubi najmanje 20 posto vrednosti, a u sledećih pet godina prosečan pad vrednosti automobila iznosi čak 60 posto?” – pita se Bah te dodaje:

“Kad nešto otplaćujete u ratama gubite osećaj ukupne vrednosti investicije. To je potpuno pogrešno. Uvek bi trebalo da gledate na kupovinu automobila kroz ukupnu cifru, pa kad na to dodate troškove održavanja, osiguranja, kamate i ostalog, vrlo brzo dolazite do zaključka da je kupovina novog vozila finansijski promašaj.”

Takvom stavu pridružili su se i drugi renomirani finansijski stručnjaci kao Kevin O Liri, koji čak ne želi ni da pomisli na kupovinu automobila, nego se služi specijalizovanim servisima kao što su Uber i Lyft.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE