Ovo su greške koje svi pravimo od momenta kada se probudimo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su greške koje svi pravimo od momenta kada se probudimo

  Da je vaša dnevna rutina domaći zadatak i da ste je predali svom profesoru, velike su šanse da bi vam je vratio išaranu crvenim slovima. Pod tim mislimo da vi verovatno svakodnevno pravite milion grešaka koje mogu sabotirati vašu produktivnost i sreću. Zamislite da pijete kafu isuviše rano i slušate muziku dok radite posao koji iziskuje visoki nivo koncentracije.

  Dobra stvar je što ne možete dobiti jedinicu iz života. Zapravo, jednom kada pročitate listu koju smo vam spremili imaćete priliku da pretumbate svoj dnevni raspored i napravite neku promenu. Ne pričamo o velikim stvarima, nego o jednostavnim koracima koji će vam poboljšati kvalitet života.

  6:30 Ućutkivanje alarma

  sat, pixabayNe postoji ništa lepše od petominutne dremke između dva pištanja alarma. Ali, ekspert za spavanje Timoti Morgentaler (Tmothy Morgenthaler) je za Biznis insader izjavio da većina eksperata smatra da pritiskanje „snuz“ dugmeta nije dobra ideja.

  Ovo je tačno, jer ako padnete u dubok san nakon odlaganja alarma ulazite u ciklus spavanja koji nećete moći da završite. Tako da ćete se verovatno probuditi neispavani i umorni umesto osveženi.

  7:00 Proveravanje elektronske pošte čim se dgnete

  Ako spavate blizu telefona (što većina od nas radi) veoma je lako samo ga uzeti i početi da skrolujete po inboksu. Ne radite to. Ako ovako započnete jutro, nikada se nećete oporaviti.

  7:45 Ispijanje kafe dok se spremate za posaokafa, pixabay

  Ako mislite da ne možete da funkcionišete ukoliko niste uzeli par gutljaja kafe, razmislite ponovo. Vaše telo prirodno ujutru proizvodi veće količine hormone stresa kortizola, koji reguliše energiju, između 8 i 9 sati. Dakle, najbolji period za ispijanje kafe je posle 9:30 ujutro.

  9:45 Kašnjenje na posao

  Studija koju je vršio Hafington post je donela rezultate po kojima šefovi radnike koje kasne vide kao lenje i daju im manju platu (to važi i za one koji ranije odlaze).

  9:50 Uradite prvo najlakše zadatkekolege-radni-prostor_pixabay

  Istraživanja nisu toliko jasna da li se samokontrola i snaga uma smanjuju kako dan prolazi. Ali iako verujete da možete skupiti mentalnu energiju kada poželite, smisleno je da prvo uradite teške zadatke. Neki ovu strategiju nazivaju i „gutanje žabe“ prema citatu Marka Tvena: „Pojedi živu žabu čim se probudiš i ništa gore ti se neće desiti do kraja dana.“

  11:00 Pokušavanje da ispraznite inboks

  Svi imaju drugačiju „imejl ličnost“. Ako ste od onih koji da bi se osećali smireno i organizovano moraju da očiste inboks, shvatamo. Ali, razmislite da odgovarate samo na hitne i važne stvari.

  12:30 Doručkovanje za stolomjedlo-brza-hrana-px

  Najpre, ovo može biti odvratno. Drugo, istraživanja pokazuju da ukoliko odvojite vreme da spremite i jedete svoj obrok sa kolegama to može pospešiti zbližavanje tima i može čak poboljšati obavljanje posla. I, treće, uzimanje čak i malog odmora vas može oporaviti i „resetovati“, te povećati produktivnost.

  13:30 Slušanje muzike tokom rada

  Dok se možda osećate produktivnijim dok slušate muziku i radite, to baš i nije tačno. Neuronaučnik Danijel Levitin (Daniel Levitin) koji je naveo bezbroj primera po kojim, u gotovo 100 odsto slučajeva intelektualni posao „pati“ pri slušanju muzike.

  Izuzetak od ovog pravila vidi se samo kod rada monotonih i repetativnih radnji kao što je rad na fabričkoj traci. U tom slučaju vas slušanje muzike može podstaći. Levitin kaže da je najbolje slušati muziku 10 do 15 minuta pre nego što počnete sa umnim radom, što vas može oraspoložiti i opustiti.

  5.30 Izbegavanje teretaneteretana_pix.jpg

  Znamo: imali ste užasan dan na poslu i sve što želite je da se presvučete u pidžamu, naručite brzu hranu i gledate televizor. Ali, ako možete da pre toga „ugurate“ i vežbanje vaše telo i um će vam zahvaliti. Mnogo, je mnogo potencijalnih dobrobiti od vežbanja – ublažavanje simptoma anksioznosti i depresije, jače kosti, niži rizik od bolesti srca i lakše gubljenje telesne težine.

  8:30 Kasna večera

  Kako je Rebeka Harington rekla za Teč insajder, kasna večera vam može pogoršati kvalitet sna i sposobnost da održite zdravu težinu.

  Generalno je najbolje da sa jelom prestanete tri sata pre odlaska na počinak. Harington napominje da ako osećate glad noću, više jedete tokom dana, što se povezuje sa mršavljenjem.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE