Ovu maturantkinju želimo da vidimo na nekoj važnoj funkciji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovu maturantkinju želimo da vidimo na nekoj važnoj funkciji

  Maturantkinja Opšte gimnazije u Vukovaru Martina Galić, bila je gošća emisije “Nedeljom u dva” na Hrvatskoj radio-televiziji. Poruke koje je poslala ova osamnaestogodišnjakinja odjekuju regionom i treba da ih čuju, da izvuku nauk, oni stariji, oni koji donose odluke. Nadamo se da će Martina imati priliku da popravi okruženje u kojem živimo, da će biti na poziciji koja će joj to dozvoliti.

  O uvreženoj slici koja vlada o Vukovaru:

  Smeta mi slika o Vukovaru. Većina mojih vršnjaka bi se složila sa mnom kada kažem da to nije istina. Mi mladi se družimo, volimo, ljubimo, izlazimo, putujemo. U javnosti se prikazuje jedna negativna strana Vukovara, dok ona pozitivna često nije popraćena. Stariji su okrenuti prošlosti.

  O životu mladih u (ne)podeljenom gradu:

  U školi postoji podela po razredima. Postoje srpski i hrvatski razredi. Sve osim te nastave radimo zajedno. Treniramo, čak i u projektima u školi smo zajedno, nema podele Hrvat – Srbin. Izlazimo, bežimo sa časova zajedno. Jedina je podela ta na razrede. Volela bih kad bi se ta podela maknula, to stvara osećaj diskriminacije kod jedne i druge strane. Zašto ne bismo mogli biti zajedno kao deca u drugim gradovima.

  I poentiranje za kraj:

  Veliku ulogu ima vaspitanje. Ali sve više mladih vidi da je podela besmislena.

  Izvor: HRT/BIZLife

  Foto: HRT screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE