Ozbiljna konkurencija: Dizni rekordno do 50 MILIONA pretplata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ozbiljna konkurencija: Dizni rekordno do 50 MILIONA pretplata

  Dizni plus, nova Diznijeva video ‘streaming platforma’, za pet meseci koliko postoji, skupila je čak 50 miliona pretplatnika širom sveta.

  U protekle dve nedelje, kompanija je pokrenula onlajn video servis u osam evropskih država i Indiji, što je pomoglo brzom rastu novih korisnika. Samo u Indiji Dizni plus već broji osam miliona pretplatnika, saopštila je kompanija.

  Diznijeve akcije, koje su poslednjih nedelja pale zbog zatvaranja tematskih parkova i odlaganjem brojnih premijera, skočile su nakon vesti o broju novih pretplatnika za čak 8,1 odsto na 109,30 dolara.

  Dizni plus deo je trostranog napada ove kompanije na onlajn video tržište koji uključuje i sportski servis ESPN i veb sajt za besplatno preuzimanje video sadržaja Hulu, koji ima više programa za širu publiku.

  Sa stotinama miliona porodica širom sveta koje su zbog koronavirusa zatvorene u svojim domovima streaming platforme beleže veliki rast broja korisnika.

  Dizni plus sadrži brojne originalne programe, kao što je serija The Mandalorian, prva igrana Star Wars serija u istoriji, kao i stotine kultnih filmova i TV emisija iz trezora kompanije.

  Dodatni mamac za pretplatnike zasigurno je i cena mesečne pretplate koja u SAD iznosi prihvatljivih sedam dolara, što ovu platformu čini dosta jeftinijom od glavnog konkurenta Netfliksa.

  Najveća svetska kompanija za zabavu projektovala je 60 miliona do 90 miliona pretplatnika na Dizni plus platformi do 2024. godine, što se sada čini lako ostvarivim.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE