PALE BARIJERE: Srpski Fijat može u Evroazijski region

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PALE BARIJERE: Srpski Fijat može u Evroazijski region

  Pala i poslednja barijera za bescarinski izvoz Fijata u Evroazijski region, nakon što je Kazahstan dao podršku za izvoz automobila iz kragujevačke fabrike u Evroazijsku uniju.

  Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je pala i poslednja barijera za bescarinski izvoz Fijata u Evroazijski region, jer je kazahstanski ministar nacionalne ekonomije Kuandik Bišimbajev obećao da će ta zemlja dati svoj glas za to na sledećem Savetu Evroazijske ekonomske unije.

  Knežević je rekao novinarima, nakon prvog zasedanja Međuvladine komisije srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko ekonomsku saradnju, da što se tiče srpske strane, sve je po tom pitanju rešeno odavno.

  “Ministar Bišimbajev je obećao da će se Kazahstan savetu Evroazijske unije zalagati za to. Kad se na Savetu donese odluka, onda ostaju samo tehnički razlozi i uslovi. Ali, mislim da je poslednja barijera pala i da je omogućen izvoz Fijata u ove zemlje”, rekao je Knežević.

  Na komentar novinara da je baš ta zemlja do sada bila protiv bescarinskog uvoza Fijata, štiteći svoju proizvodnju, Bišimbajev je rekao da im Fijat nije direktna konkurencija.

  “U poslednje vreme u Kazahstanu beležimo rast automobilske industrije i proizvodnje, ali nakon obraćanja srpske strane razmotrili smo njihov zahtev. Vaši automobili nisu direktna konkurencija našoj proozvodnji, pa smo doneli odluku da podržimo slobodan izvoz, odnosno uvoz u naš region”, rekao je on.

  Kazahstanska delegacija boravi u Srbiji u okviru višednevne posete kazahstanskog predsednika Nursultana Nazarbajeva, koji tokom dana stiže u Beograd.

  https://www.bizlife.rs/vesti/nastavak-proizvodnje-u-kragujevackom-fijatu/

  Izvor: Politika, Tanjug

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE