"Panamski papiri": Britanski premijer priznao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Panamski papiri”: Britanski premijer priznao

  Britanski premijer Dejvid Kameron priznao je da je ipak imao udeo u profitu ofšor investicionog fonda njegovog oca.

  Njegov pokojni otac Ijan Kameron pomogao je u osnivanju investicionog fonda Blermor, sa sedištem na Bahamima, početkom osamdesetih godina prošlog veka i bio je jedan od pet britanskih direktora ovog fonda sve do pred smrt 2010. godine.

  Nakon što je javnost saznala za aferu “Panamski papiri”, Kameron je dao nekoliko različitih izjava.

  Posedovali smo 5.000 jedinica u Blermor investicionom fondu koje smo prodali u januaru 2010. godine za nekih 30.000 funti. Platio sam taksu na dividende, ali ne porez na kapitalnu dobit.

  Osim toga, sve ostalo je urađeno normalno. Želim da budem otvoren što je moguće više u vezi moje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jer, iskreno, ne postoji ništa drugo što bih sakrio, objasnio je Kameron.

  Normalno da ne mogu da pružim objašnjenje za sve finansije jer mi otac više nije tu da ga pitam. Međutim, nikada nisam krio da sam imao sreće u životu i imućne roditelje koji su mi pružili divno detinjstvo i fenomenalne škole.

  Te 2010. godine bio sam odlučan da prodam sve što mogu, pa i deonice kako bih bio što više transparentan narodu. Ne posedujem nikakav deo kompanije, investicionog fonda niti bilo čega sličnog, rekao je Kameron.

  Panamska of-šor advokatska kompanija Mosak Fonseka obelodanila je da je Ian Kameron bio na čelu investicionog fonda Blermor Holding sa sedištem na Bahamima, čiji su prihodi trideset godina skrivani od britanskih poreskih organa.

  Dejvid Kameron je tada izjavio da ne poseduje of-šor bankovne račune, reagujući tako na optužbe da je i njegov pokojni otac Ian umešan u utaju poreza i pranje novca u okviru globalne afere.

  Nemam ofšor kompanije ni ofšor bankovne račune i transakcije, nemam veze sa tim, rekao je britanski premijer pre dva dana.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE