Papa Franja protiv "vere" u mobilne telefone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Papa Franja protiv “vere” u mobilne telefone

  Papa Franja uputio je kritiku vernicima, sveštenicima i biskupima koji prave fotografije tokom mise, rekavši da bi trebalo da se fokusiraju na Boga umesto na telefon.

  Papa Franja je danas kritikovao vernike, sveštenike i biskupe koji prave fotografije tokom mise, rekavši da bi trebalo da se fokusiraju na Boga umesto na telefon.

  “Sveštenik kaže ‘uzdignite svoja srca’. Ne kaže ‘podignite telefon da slikate’, rekao je Franja desetinama hiljada ljudi na nedeljnom skupu na trgu Sv. petra u Vatikanu.

  On je rekao da je korišćenje telefona tokom mise jako ružna stvar.

  “Tužan sam kada sam na misi ovde na trgu ili u bazilici, a vidim toliko podignutih telefona. Ne samo kod vernika, već i kod sveštenika, a i nekih biskupa! Misa nije predstava…zato zapamtite, bez telefona!”, rekao je papa, nakon čega je masa počela da aplaudira, prenosi Rojters.
  On je nakon svog izbora za papu 2013. godine rekao da ga boli kada vidi sveštenike u impozantnim automobilima i da koriste najnovije modele mobilnih telefona.

  Franja se prevozi u jednostavnom Fordu, marke “fokus”, a nije viđen da koristi telefon od javnosti otkad je postao papa.

   

  Izvor: Večernje novosti/agencije

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE