Parcela u Novom Sadu prodata za gotovo 4 milijarde dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Parcela u Novom Sadu prodata za gotovo 4 milijarde dinara

  Parcela pored Spensa, koja je jedna od najskupljih u Novom Sadu poslednjih decenija, prodata je danas na licitaciji za 3.774.000.000 dinara.

  Parcelu je kupila firma “Nepi rial estejt prodžekt uan” iz Beograda.

  Početna cena od dve i po milijarde dinara premašena je za milijardu dinara. Ovo je najveća cena po kojoj je jedan plac u Novom Sadu prodat.

  Za ovu lokaciju bio je zainteresovan još jedan ponuđač, “Šoping centar IV” D.O.O. Beograd, ali je on odustao nakon polusatnog licitiranja.

  U pitanju je parcela od 32.948 kvadrata pored Spensa, koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking. Budući vlasnik će na ovoj parceli moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrat).

  Menadžer kompanije “Nepi” Nemanja Savčić je nakon licitacije izjavio da su zadovoljni zato što su kupili ovo zemljište, na kome planiraju da sagrade tržni centar. Prema njegovim rečima, firma “Nepi rial estejt prodžect uan” je osnovana nedavno kao ćerka firma južnoafričkog fonda “Nepi” koji js bavi izgradnjom i upravljanjem tržnim centrima u većem broju zemalja. Savčić kaže da je zemljište kupljeno ne kako bi se preprodalo nekome, nego s namerom da na njemu sagrade tržni centar.

  “Nepi je već vlasnik šoping centra Kragujevac plaze, umalo smo postali i vlasnici Delta sitija, a sada ćemo doći i u Novi Sad. Prepoznali smo potencijal i želja je da se što pre krene sa realizacijom. Ipak, biće potrebno više meseci da se napravi projekat i dobiju sve potrebne dozvole za gradnju”, naveo je Savčić, a prenosi 021.rs.

  Izvor: 021.rs

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE