Parking servis "dolijao" stranim vozačima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Parking servis “dolijao” stranim vozačima

  Stranci koji dobiju nalog za dnevnu parking kartu u Beogradu, ukoliko ne plate odmah, moraće to da učine u iostranstvu, ali će ih u tom slučaju koštati daleko više.

  Kako bi namirili svoja potraživanja od stranih državljana, Parking servis sarađuje sa tri firme iz Velike Britanije, Austrije i Švajcarske. A da li će ove kompanije “uterati” dug same ili će za to angažovati “podizvođača”, pa će nesavesnog vozača visina konačnog računa iznenaditi, Parking servis ne zanima.

  Ipak, vozačima se savetuje da izmire obaveze, jer im se može dogoditi da jednu dnevnu kartu moraju da plate 179 evra. Cena dnevne parking karte, inače, iznosi 1.870 dinara za crvenu, žutu i zelenu zonu, a 720 dinara za opšta parkirališta izvan zoniranog područja.

  U JKP Parking servis kažu da je cena ista za vlasnike vozila i sa stranim i sa domaćim tablicama. Objašnjavaju da su u postupku naplate potraživanja od dužnika sa stranim tablicama, firme iz inostranstva u obavezi da u ime i za račun Parking servisa naplate iznos dnevne karte sa pripadajućom kamatom i troškovima.

  Iznosi koje plaćaju u inostranstvu su u skladu sa zakonima zemalja iz kojih vozači dolaze, i mi ne možemo da utičemo na to, ističe direktor Parking servisa Andrija Čupković.

  Uvođenjem ovakvog vida naplate potraživanja od stranaca, ali i lisica za vozila sa stranim registarskim tablicama, oslobodili smo oko 500 parking-mesta dnevno i sve vozače stavili u ravnopravan položaj.

  Takođe, veoma smo zadovoljni rezultatima naplate. Dug od četiri miliona evra za vozila sa stranim tablicama je smanjen i do sada smo naplatili preko dva miliona evra starih potraživanja, objašnjava Čupković.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE