„Pas nosi PRADU“: Ekskluzivni smeštaj za pse od 1.500 dolara mesečno - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Pas nosi PRADU“: Ekskluzivni smeštaj za pse od 1.500 dolara mesečno

  U Srbiji već nekoliko godina postoje “hoteli” i smeštaji za pse, gde možete ostaviti svoje krznate prijatelje dok ste na poslu. San Francisko je izgleda otišao korak dalje. Od normalne nege i čuvanja stigli su do toga da “Psi nose PRADU” – što je naziv za najskuplji mesečni paket u dnevnom smeštaju za pse “Doggy Style”, koji je otvoren u San Francisku, piše Gardijan.

  Iako je “Doggy Style”, kada se otvorio, bio izvor pogrdnih i negativnih komentara, on je samo jedan od mnogih ovakvih smeštaja za pse u San Francisku.

  Mnogi kritikuju i cene mesečnih troškova nazivajući ih ekstravagantnim, ali su one zapravo u istoj ravni kao i kod ostalih ovakvih smeštaja za pse. “Caka” je u tome da je i na ovom polju mnogo jaka konkurencija i da treba imati ideje i sredstava da se istaknete u San Francisku.

  U smeštaju “Mr Muggles” cena za brigu o psima radnim danima na mesečnom nivou je 600 dolara, dok u smeštaju “Tefani and So” mesečna “članarina” iznosi 849 dolara. Postoje i oni koji naplaćuju dnevni boravak pasa kao “Bark Avenue Doggy Daycare”, gde mesečni troškovi mogu dostići i cifru od 1.600 dolara.

  Ovakve cene, naravno, diktiraju i uslugu koja im priliči. Ne radi se samo o tome da neko prošeta psa, već postoje i kamere koje motre na kućne ljubimce non-stop, zatim, tu su i osobe koje šetaju te pse redovno, hrane ih i zabavljaju. Dvorišta su uređena tako da pored raznih igračaka psi imaju i „mala jezerca i vodopade“ za igru.

  Suosnivač Kameron Silva, generalni direktor kompanije koja se bavi nekretninama i investiranjem “Chateau De Noir Holdings”, za Gardijan kaže da je rešio sopstveni problem jer je često imao poteškoća da uskladi posao i brigu o psima.

  “Doggy Style” nudi osnovni paket članarine od 250 dolara mesečno, ali “luksuzni” paket pod nazivom “Pas nosi PRADU” (The Dog wears PRADA) zahteva jednokratno učešće od 7.500 dolara, i mesečne troškove od 1.500 dolara. U tu sumu je uključen i ručno oslikani mural psa na zidu (Wall of Fame) u „Doggy style“-u, kao i privatna rođendanska žurka za 12 „gostiju“ (to su, naravno, psi) i njihove vlasnike.

  Izvor: BIZLife/The Guardian

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE