Penzionerski novčanici od danas deblji za po 5.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Penzionerski novčanici od danas deblji za po 5.000 dinara

  Isplata jednokratne pomoći penzionerima od po 5.000 dinara počinje danas, a novac će dobiti na isti način na koji primaju penziju – na kućnu adresu, ili preko šaltera pošte i tekućeg računa.

  Pomoć će primiti svi penzioneri koji su 27. oktobra ove godine bili u “isplatnoj bazi” Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, bilo da im je prebivalište u Srbiji ili inostranstvu. Za tu isplatu je namenjeno 8,85 milijardi dinara.

  Jednokratnu socijalnu pomoć će primiti više od 1,75 miliona penzionera, a iz Fonda PIO ističu da će pomoć primiti i korisnici privremene naknade – invalidi druge i treće kategorije invalidnosti, kao i invalidna deca koja koriste privremenu naknadu Fonda.

  Prosečna penzija za oko milion penzionera u avgustu ove godine iznosila je 23.815 dinara, dok penziju manju od 10.000 dinara ima 131.193 penzionera.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić je najavila da će od januara 2018. godine penzije biti povećane za pet odsto i da bi učešće penzija u bruto domaćem proizvodu moglo biti 11 odsto, što će omogućiti da se ukine zakon kojim su penzije umanjene od novembra 2014. godine.

  Po njenim rečima, kada se iduće godine dostigne to učešće od 11 odsto, biće vraćeno na snagu usklađivanje penzija dva puta godišnje.

  Posle povećanja penzija za pet odsto, kako je istakla Brnabić, 90 odsto penzionera imaće nominalna primanja veća nego 2014. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Pet hiljade dinara penzionerima znači skoro kao sneg prošle godine. ΛV je od penzionera napravio dva ešalona, jedan kojim "okupirao" zemlju-janičari i glasaška mašina, a drugi koji izdržava prvog kao zamorčići i spašava Srbiju i ΛV zajedno, kojima se bezdušno otima penzija. Ove rezultate nije obećavao, obećao je još i stezanje kaiša i sada nema gde da se steže, jedino oko vrata još je preostalo. To je zaista ispunio. Prvi ešalon je prezadovoljan velikodušnom poklonjenim, ali samo dok ih prime. Da li u svetu u 21. veku ima ovakva ponižna i prostačka manipulacija sa penzionerima? Ima, samo u Srbiji u kojoj ne važe zakoni, uredbe i postulati, važi samo glas vladara. On ga ima energičan, brižan samo za sebe. Ešalon (onaj drugi, koji je zlostavljan) od sto hiljade penzionera ne može da spasi što jedan mangup smislio i upropastio, pod geslom Srbija to sam samo ja. Ko vas, bagro, još pita, pssst? On je zamrzao penzije, zamrzao je i život penzionera. Inflacija i troškovi života su premašili skoro 20% od uvođenja otimanja penzija krajem 2014. A penzija prvog ešalona penzionera porasće do 2018, za čitavih Vučićevih od svega 7,91%. To je vaša stvarnost ešaloni penzionera.

  • Komsija

   Jednokratno im je novcanik deblji za 0,1 mm koliko je "tanka" prosecna novcanica.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE