Pet načina da "preokrenete lošu sreću" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pet načina da “preokrenete lošu sreću”

  Sreća može delovati na čudne načine – ponekad, ono što deluje kao prokletstvo završava se kao blagoslov ili naizgled neverovatna prilika postaje loša i izaziva ništa drugo do stres i strah. U drugim slučajevima, nesrećni incident dovodi do sve “lošije sreće”. U takvim situacijama, lako je osećati se bespomoćno i razočarano.

  Ali, iako ne možete kontrolisati spoljašnje okolnosti, možete preuzeti akciju koja će vam pomoći da povratite nadu i osećaj optimizma. Iako sledeće akcije možda neće odmah okrenuti stvari, dovešće vas do boljeg položaja koji će vam otvoriti mnoge mogućnosti:

  1. Dovodite sebe u nepoznate situacije

  Kada dođe do “zastoja” u životu, može delovati primamljivo da se povučete u nešto sigurno, poznato i udobno. U nekom slučaju, to jeste neophodan prvi korak napredovanja, međutim ne bi trebalo da dozvolite da budete povučeni predugo.

  Istraživanja pokazuju da treba da uvodite raznolikost u svoj život, jer u tim nepoznatim situacijama možete iskoristiti “srećne” susrete i povećati šansu da dođete do neočekivanih prilika.

  1. Obrađujte svoje misli i osećanja

  Loša sreća donosi loša osećanja. Kada to osetite, vaš prvi korak može biti da Ih potisnete. Ali biće bolje po vas da ta osećanja procesuirate i obradite, a ne da ih potiskujete. Treba jasno da shvatite šta osećate, možete to iskazati pisanjem ili razgovorom sa nekim.

  1. Naučite da usmerite svoje odluke

  Ponekad se loše stvari dešavaju zbog toga što ste doneli lošu odluku. Umesto da žalite zbog toga, osmislite plan za napredak. To može da uključuje odustajanje i drugačiji put. Uspešni ljudi brzo “ispravljaju” loše odluke i spremni su da krenu drugim putem.

  1. “Uskačite” u strah

  Možda vas upravo strah natera da preduzmete akciju i stvorite nešto dobro. Kreativnost često dolazi kada je neko u neugodnom emocionalnom stanju. U trenutku kada odbacimo oklevanje i suočimo se sa strahom od neuspeha i neizvesnosti dešava se “prava magija”.

  1. Prisetite se detinjstva

  Dizjaneru Tedu Leonhardu razmišljanje o uspomenama iz detinjstva omogućava da se seti šta je važno i šta ga motiviše da krene u akciju svaki put kada se suoči sa profesionalnim neuspehom. On tvrdi da je “ključ” u tome da se setite prvobitnog osećaja zadovoljstva na osnovu kojeg ste započeli karijeru – “kao kada se pisac priseti svog prvog ulaska u biblioteku”.

  Ta osećanja otkrivaju gde ponovo da tražite “vatru”, to su uspomene koje pokazuju da treba tražiti izdržljivost onda kada profesionalni život to najviše traži.

  Izvor: BIZLife/fastcompany.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE