Pet nedelja na moru: Tinejdžeri prešli 8.000 km PREKO OKEANA da bi došli kući

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pet nedelja na moru: Tinejdžeri prešli 8.000 km PREKO OKEANA da bi došli kući

  Pandemija koronavirusa primorala je grupu od 24 holandska tinejdžera da plove Atlantikom da bi se vratili u Holandiju. Nakon više od pet nedelja na moru, bezbedno su stigli u luku Harlington.

  Grupa učenika starosti između 14 i 17, bili su na posebnom studijskom programu koji se odvijao oko Kariba.

  Njihov plan je bio da sa Kube lete u Holandiju prošlog meseca, međutim, usled ograničenja koja su nastala zbog pandemije, povratak kući je bio neizvestan.

  Iz tih razloga, direktor kompanije koja je organizovala ovaj program, Kristofer Mejir zaključio je da bi najbolje rešenje bilo da otplove do Holandije.

  Tinejdžeri su, zajedno sa tri nastavnika i 12 članova posade prešli otprilike 4.500 nautičkih milja, što je oko 8.336 kilometara, prenosi Mejer.

  „Izolovan svet”

  S obzirom na to da se niko od njih nije pripremao na to da će ploviti preko okeana, bili su prinuđeni da kupuju topliju odeću pre nego što su 18. marta krenuli na put.

  Doktor je pratio zdravlje svih na brodu i nakon dve nedelje utvrđeno je da nije bilo slučajeva koronavirusa.

  Iako su studenti mogli da komuniciraju sa svojom porodicom preki mejla, Mejer je rekao da je „brod potpuno izolovan svet”.

  Na pola puta grupa se zaustavila da preuzme zalihe na Azorima u srednjem Atlantiku. Iako im nije bilo dozvoljeno da se iskrcraju, jedan student, identifikovan kao šesnaestogodišnjak Džona rekao je u videu snimljenom na brodu da je čudno videti ljude koji nose maske na ostrvima.

  „Nikad u životu nisam video takav svet”, dodao je.

  Kada su studenti stigli u Holandiju i konačno napustili brod, morali su da se pridržavaju mera o socijalnom distanciranju koje je ova zemlja donela.

  Mejer je rekao da im je „čudno” to što svi stoje tako daleko, dodajući da, iako su znali za socijalno distanciranje, za njih je ipak bio „šok” kada su shvatili koliko je zemlja zapravo drugačija u odnosu na period kada su je napustili.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE