Petrović: Mere su dobre, druga polovina maja je KASNO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Petrović: Mere su dobre, druga polovina maja je KASNO

  Prvi čovek Američke privredne komore u Srbiji Zoran Petrović ocenio je da su mere vlade za pomoć privredi dobre, ali da je druga polovina maja kasno za isplatu minimalne zarade.

  Petrović je na onlajn konferenciji Srpske asocijacije menadžera i ICT Hub-a pozdravio usvajanje mera države i rekao da su one dobre.

  Naveo je da je dobro što je odlučeno da se odloži plaćanje poreza na dobit, koji svakako neće biti kao što je bio 2019. godine i svi su toga svesni, kao i da je dobra odluka da se odloži plaćanje poreza i doprinosa na zarade zaposlenih.

  Ono što je moralo da bude ranije jeste pomoć u vidu isplate minimalnih zarada jer male firme i preduzetnici već sada imaju velike probleme u poslovanju, naveo je on i ocenio da je druga polovina maja za tako nešto kasno.

  Takođe smatra da je trebalo doneti i određene sektorske mere za pomoć teško pogođenim industrijama, poput hotelijerstva.

  Petrović je izneo podatak da je SAD opredelila 350 milijardi dolara za mala i srednja preduzeća i da je 90 odsto te pomoći već iskorišćeno. To pokazuje koliko im je pomoć neophodna.

  Govoreći o efektu ove krize na srpsku privredu, Petrović je kazao da je domaća privreda visokozavisna od uvoza i izvoza, a dva najveća spoljnotrgovinska partnera su joj Nemačka i Italija – zemlje koje su teško pogođene.

  On je kazao da Srbija još nije tražila pomoć od MMF-a a to je uradila već polovina država članica te međunarodne finansijske institucije i istakao veliki značaj podrške koju bi trebalo da ima Evropska banka za obnovu i razvoj.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Rajfajzen banka

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoxkg

   Najveca pomoc bi bila kada bi trezor(centralni reg.faktura) izmirivao svoje obaveze prema privatnim preduzetnicima za robu i usluge koje su realizovane mnogo pre vanrednog stanja(januar, februar), pa da mozemo da funkcionisemo. Ovako samo prazna prica.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE