Pevanje i lešnici "nisu dovoljni": Islamović ulazi u POLITIKU, a razlog su - MIGRANTI - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pevanje i lešnici “nisu dovoljni”: Islamović ulazi u POLITIKU, a razlog su – MIGRANTI

  Nekadašnji frontmen legendarnog Bijelog dugmeta, pevač Alen Islamović vratio se u rodni Bihać, u kojem će u budućnosti provoditi više vremena, pošto će se aktivno politički angažovati.

  Iako su ga život, porodica i posao odveli u Zagreb, Islamović se vratio u Bihać. Kako navodi, motiv je teška migrantska kriza koja potresa Bihać već nekoliko godina, pišu Nezavisne novine.

  “I dok vlast ćuti i ne preduzima ništa, novi stanovnici grada na Uni preuzimaju ulice i kvartove, napadaju građane, pale njihovu imovinu. Loše vesti godinama stižu iz ovog dela BiH, ali konkretni koraci na razrešenju stanja nisu preduzeti. Kada su prošle godine u Bihaću u haustoru migranti pretukli i iscipelarili mog bubnjara, u meni je proradio taj patriotski bunt. Moj bubnjar je meni kao moj sin”, navodi Islamović.

  Pevač navodi da je odlučio da neće više biti “nemi posmatrač brzog poniranja njegovog grada u bedu i haos, te će osnovati nezavisnu listu sa Emdžadom Galijaševićem, bivšim ministrom u privredi USK i bivšim bihaćkim gradonačelnikom”.

  “Bojazan za bezbednost imovine od delovanja i uništavanja od strane migranata, navela me je, kao i mnoge stanovnike USK Kantona, da stražarimo ili angažujemo ljude koji će da bdiju nad našim kućama, farmama, vikendicama…”, poručuje Islamović.

  Naglašava da ima pravo da bude “lokalni patriota i za to ne prihvata osude ni od koga”.

  Politički angažman, međutim, kako kaže, neće značiti pauzu u muzičkom delovanju pevača. On, naime, nastavlja rad na novom albumu, koji planira da objavi na jesen.

  Osim pevanja, a uskoro i politike, Islamović se bavi i voćarstvom, konkretno – lešnicima. Pevačje krajem 2016. godine započeo sadnju lešnika u Bihaću, da bi dve godine kasnije već imao 1.500 sadnica na 2,3 hektara. Prošle godine za njegove lešnike interesovao se i italijanski Ferero.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE