Pirot ima velike investicione planove za 2018.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pirot ima velike investicione planove za 2018.

  Pirot u ovoj godini očekuje dolazak novih investitora, oživljavanje tekstilne industrije, širenje industrijske zone i početak izgradnje hiper marketa “Lidl”, najavio je gradonačelnik Vladan Vasić.

  “Krajem prošle godine obišao sam pogon tekstilne fabrike ‘Pirteks’ koja radi u Slobodnoj zoni Pirot. To je samo jedna od tekstilnih fabrika koje će biti otvorene u ovoj godini. U ovom pogonu radi pedesetak radnika, a po planovima bugarskog investitora biće uposleno još 60 radnika u drugoj smeni. To je dokaz da se polako tekstilna industrija ponovo pokreće na mnogo većem nivou”, rekao je Vasić agenciji Beta.

  Vasić je rekao da očekuje da već početkom februara investitor iz Grčke u prostoru Slobodne zone otvori svoj tekstilni pogon i zaposli oko 50 radnika.

  “Vlasnik italijanske firme ‘E Miroljo’ koji je kupio bivšu fabriku ‘AHA Mura Prvi maj’ u stečaju sredinom januara počeće proizvodnju u pogonima ove tekstilne fabrike sa stotinak radnika a kupac planira da uposlio još oko 250 radnika. Očekujemo oživljavanje tekstilne industrije u našem gradu. Mislim da ćemo imati problema da pronađemo dovoljno tekstilnih radnika koliko će biti potrebno, pošto ima najava da će investitori uz Babušnice ovde otvoriti tekstilni pogon. Videćemo da u saradnji sa Filijalom NSZ organizujemo prekvalifikaciju odredjenog broja ljudi”, rekao je on.

  Vasić dodaje da će ove godine uputiti javni poziv za prodaju zemljišta na lokaciji industrijske zone i da ima interesovanja postojećih ali i novih investitora.

  “Očekujemo i zvanično otvaranje fabrike iz Francuske u kojoj već radi tridesetak radnika. U ovoj godini očekujemo povećano zapošljavanje, što će uticati na kvalitet života, povećanje prihoda u gradskom budžetu, povećanje prodaje u trgovinskim objektima u gradu. S druge strane, imamo povećano intresovanje za otvaranje trgovinskih lanaca u gradu. To sve govori da u Pirotu ima više novca nego u drugim gradovima u Srbiji”, rekao je Vasić.

  Prema njegovim rečima, krajem prošle godine u Pirotu je otvoren market “Roda” a početkom ove godine očekuje početak izgradnje objekta “Lidla”.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE