Pismo direktora Fijata u kojem pominje i Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pismo direktora Fijata u kojem pominje i Srbiju

  Izvršni direktor Grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) Pjetro Gorlie poslao je pismo delu zaposlenih u kojem je, izmežu ostalog, najavio i razvoj Fijatovog pogona u Srbiji.

  Nakon lansiranja robusnog investicionog plana u italijanski industrijski sistem, nastavljamo da oblikujemo svoju budućnost modelima koji će se proizvoditi u pogonu u Poljskoj.

  Kao što smo najavili 2018. godine, posle Italije i Poljske, uskoro će doći vreme da se najave budući razvoji u našim pogonima i u Srbiji i Turskoj, navodi se, izmedju ostalog, u pismu koje je izvršni direktor Grupacije Fijat Krajsler automobili (FCA) Pjetra Gorliea upravo poslao delu zaposlenih u EMEA grupi (obuhvata Evropu, Mediteran, sever Afrike, Bliski i Srednji istok), a koje je, indirektno, dostavljeno i listu Danas.

  Očigledno je, ističe u pismu Gorlie, da smo globalna kompanija i s obzirom na to, još pre dve godine, u novembru 2018. godine, jasno sam rekao, predstavljajući industrijski plan, da ćemo nakon najave projekata za Italiju naknadno raditi na onima za druge zemlje u kojima smo prisutni u regionu EMEA.

  Nedavna lansiranja proizvoda koja smo izvršili, zajedno sa onima koje ćemo izvršiti, posebno usmerena na elektrifikaciju, su direktno svedočanstvo toga. S tim u vezi, želim da zahvalim svima koji su – čak i poslednjih nedelja – uključeni u pokretanje proizvodnje Jeep Renegade i Compass 4xe u Melfiju i električnog Nuova Fiat 500 u Mirafjoriju.

  Ovi važni modeli deo su tržišta koje je još uvek nestabilno, ali koje se postepeno počinje oporavljati.

  Dodaje da novine za brend Jeep nisu završene. Prošle nedelje probno su predstavljeni, putem virtuelne digitalne konferencije za štampu, novi plug-in hibrid Jeep Wrangler 4xe i novi Jeep Grand Wagoneer Concept.

  Radi se o dva vrlo važna modela za brend, koji predstavljaju dalji korak u procesu proširenja asortimana, čak i u premijum segmentima, kao i opredeljenje da se u narednim godinama ponude električne opcije na svim Jeep modelima.

  Takođe je, napominje, sreća što ćemo na putevima imati prva električna vozila Fiat 500.

  Abarth će, prema rečima Gorliea, uskoro lansirati dve spektakularne posebne serije – ekskluzivnu Abarth 595 Scorpioneoro i adrenalinsku Abarth 595 Monster Energy Yamaha – koje najbolje odražavaju dvojaku dušu brenda: stil i performanse.

  Gorlie zaposlenima u EMEA grupi FCA piše i o neuspešnim pokušajima Dženeral Motorsa (GM) da “omete aktivnosti FCA”.

  Snage koje smo pokazali tokom protekle decenije biće raspoređene još efikasnije kako bismo dovršili naše spajanje sa Grupom Pežo Sitroen, poručio je on zaposlenima.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE