Pitali smo psihologa - kako preživeti početak školske godine?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pitali smo psihologa – kako preživeti početak školske godine?

  Nabavka školskih udžebnika, školskog pribora, nova garderoba, nove obaveze. Početek školske godine uvek predstavlja neku vrstu stresa, neretko i izvor porodičnih svađa i tenzije. Stručnjaci šalju potpuno drugačiju poruku i savet đacima i roditeljima.

  Samo lagano, poručuje za BIZLife psiholog Dragica Pavlović Babić iz Instituta za psihološka istraživanja pri Filozofskom fakultetu u Beogradu.

  “Roditelji ne treba da prave veliki pritisak. Nema tu velike mudrosti. Unutar kuće ne treba da bude tenzije, atmosfera treba da bude relaksirana”, kazala je psiholog i pojasnila da je na početku školske godine potrebno da prođe barem dve nedelje kao period prilagođavanja.

  Đacima poručuje da novi početak i sve što se dešavalo za vreme raspusta treba da podele, pre svih, sa svojim drugovima iz razeda.

  “Početak školske godine je zapravo povratak u neki ustaljini ritam, sve se vraća na svoje”,  zaključila je Pavlović Babić.

  Znamo, reći ćete – lako je njoj da kaže i da savetuje, ali kako u stvarnosti izbeći nerviranje i tenziju. Nije lako, izazovi su veliki, ipak, udahnite duboko i pokušajte.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE