Premijerka najavila "Pravilnik o postupanju kompanija": Ko može rad od kuće a ko ne - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Premijerka najavila “Pravilnik o postupanju kompanija”: Ko može rad od kuće a ko ne

  Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će brzo biti poznat pravilnik kako da postupaju kompanije koje imaju zaposlene u izolaciji, odnosno samoizolaciji, zbog koronavirusa i da će Privredna komora Srbije (PKS) imati posebnu liniju sa takvim informacijama za privredu.

  “Naći ćemo rešenje, ima različitih industrija, različiti sektori privrede će se različito ponašati, zato što imaju različite opcije na raspolaganju”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade.

  Prema njenim rečima, u nekim sektorima privrede potpuno je u redu da ljudi rade od kuće – sektoru usluga, informacionih tehnologija, čak i nekih javnih preduzeća, jer to takva tehnologija omogućava pa su jednako produktivni, dok će neki drugi sektori raditi drugačije.

  “Danas ćemo sa PKS napraviti pravilnike za sve sektore i kompanije. Mi ćemo sesti i sa sindikatima i videti kako zajedno možemo da radimo”, rekla je Brnabić.

  INFO SERVIS za privrednike: Sve informacije o uticaju korone na poslovanje

  Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je novi specijalizovani info servis povodom aktuelne situacije izazvane korona virusom, saopšteno je iz PKS.

  Na info servisu privrednici mogu da se informišu o svim ključnim pitanjima vezanim za poslovanje u zemlji i inostranstvu, uticaju na pojedine sektore, kao i o najnovijim dešavanjima, zvaničnim preporukama i merama.

  Predsednik PKS Marko Čadež pozvao je privrednike da se preko novog info servisa obrate Komori i dobiju informacije i preporuke kako da zaštite svoj posao i prilagode uslovima poslovanja i aktuelnim merama.

  “Privrednici mogu da se informišu o aktuelnostima u vezi sa transportom, obezbedjenjem sirovina, snabdevanjem, izvozom i uvozom sa najpogođenijih tržišta, učešćem na sajmovima, preporukama poslovanja za trenutno najugroženije sektore privrede i dobiju savete kako da reorganizuju logistiku”, rekao je Čadež.

  Privrednici mogu poslati pitanja mejlom na covid19@pks.rs, a za dodatne informacije i prijave dostupan je i telefon 0800 808 809.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE