Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Plaćajte karticom u kafićima, ali ne brinite, konobari će primati bakšiš“

    Direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije Georgi Genov povodom otvaranja kafića i restorana u ponedeljak i smernica koje su dobili rekao je da su ugostitelji veliki broj mera koristili i ranije, ali da ga zabrinjava kako će raspored stolova uticati na rad.

    „Svetska zdravstvena organizacija je dala još krajem marta smernice da na 10 kvadrata mogu da sede četiri gosta, plus od stolice do druge stolice metar prolaza, što dođe negde oko 14 kvadrata prostora za četiri osobe. Što nije sporno ako se ne poznaju“, rekao je Genov za RTS i dodao da bi trebalo razmotriti mere za ljude koji bi u kafić ili restoran došli zajedno i da je udruženje uputilo zahtev za razmatranje mera Kriznom štabu.

    Genov je naveo da je pitanje odgovornosti zaposlenih, da će štiteći sebe uz poštovanje procedura zaštiti i goste.

    „Od samog ulaska i dolaska radnika na posao, šta treba od merenja temperature, kao i svim drugim delatnostima, što nije ni teško ni opasno, jer se napravila mala fama kako ćemo i šta ćemo“, kazao je Genov.

    Genov je dodao da se preporučuje plaćanje platnim karticama, ali i da se i do sada skoro 80, 90 procenata usluga plaćalo karticom, a da se bakšiš uvek davao.

    „S obzirom da će konobari nositi rukavice, naravno da nije problem. Što se tiče bakšiša, nemoj da se gosti sekiraju, konobari će prihvatiti bakšiš“, istakao je Genov.

    Dodao je da gosti ne moraju da imaju maske i da je stav da svako mora da bude odgovoran.

    Kada je reč o baštama, Genov je naglasio da je razmak manji i da veruje da će se dosta toga rešiti u hodu.

    Izvor: RTS

    Foto: Beta, Dragan Gojić

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE