"Plaćam KRIMINALNO NIZAK porez na veliki stan u centru BG"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Plaćam KRIMINALNO NIZAK porez na veliki stan u centru BG”

  Direktor Mona hotel menagementa Tomislav Momirović ocenio je da bi stanovnici centra Beograda, u koje i sam spada, trebalo da za nekretnine koje poseduju plate veći porez na imovinu.

  Povodom najave novih poreskih propisa po kojima će se utvrđivati poreklo imovine i naplaćivati znatno veći porez za, kako se navodi, „ekstra profitere“, Momirović je na Twitteru napisao da je porez koji konkretno on plaća za nekretninu u centru Beograda „kriminalno nizak“.

   

  „Stalno kukam da porezi treba da budu niži, pa je fer i da ovo kažem“, naveo je Momirović, koji je više puta javno istupao sa stavovima da bi poreska opterećenja na rad trebalo da budu niža.

  „Ako opteretite porezima promet, rad… vi smanjujete investicije, plate i broj novozaposlenih, ali bogati i oni koji imaju veliku imovinu treba da plate adekvatan porez na nju“, navodi Momirović.

  Momirović je ovim stavom ponovo izazvao brojne komentare koji su se odnosili na to da je „lako bogatima da plaćaju veći porez kada imaju para, a ostali treba da se presele na periferiju“ do toga da porez na nekretninu u kojoj se živi ne bi trebalo da se uopšte plaća.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mona, Aleksandar Jančević

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE