Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Planinka zapošljava najnerazvijeniji deo Srbije: Rešenje za 50, biće još 150

Preduzeće Planinka iz Kuršumlije najavilo je zapošljavanje 150 radnika u naaredne dve godine za potrebe rada i razvoja Lukovske i Kuršumlijske banje.

Planinaka je ove nedelje u stalni radni odnos zaposlila 50 radnika, a reč je o lekarima, diplomiranim ekonomistima, inženjerima, konobarima, medicinskim sestrama, terapeutima i sobaricama a u sklopu priprema za rad u novom hotelu u Lukovskoj banji.

“Ovo je samo prva faza prijema radnika. Očekuje se zapošljavanje u naredne dve godine još oko 150 radnika (za Lukovsku i Kuršumlijsku banju). Planinka konstantno ulaže u razvoj ljudskih resursa tako da nije iznenađenje što su primljeni radnici više od godinu dana unapred. Svi oni su upućeni na dodatnu edukaciju u Prolom i Lukovsku Banju kako bi spremni dočekali otvaranje novog hotela u Lukovskoj Banji”, navodi menadžment.

Dodaje se da je Planinka već poznata u Srbiji o brizi o radnicima, njihovim edukacijama, putovanjima. “Poznat je primer pravljena svadbi za radnike koji žele da se ožene ili udaju i nastave da rade i žive u Lukovskoj Banji”, saopštio je menadžment Planinke.

Planinka posluje u izrazito nerazvijenom delu Srbije a ponose se rezultatima poslovanja preduzeća za proizvodnju vode i upravljanjem u Prolom i Lukovskoj banji. Nedavno su postali vlasnici i devastirane Kuršumlijske banje.

Izvor: Topličke vesti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE