Plate crnogorskim lekarima biće veće za 200 evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Plate crnogorskim lekarima biće veće za 200 evra

  Zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori će ove godine, umesto devet, plate biti povećane za 12 odsto, a sledeće za još tri odsto, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

  Prema njegovim rečima, lekar subspecijalista će sledeće godine primati neto platu veću za 210 evra nego sada.

  Ministar je, nakon sednice Vlade Crne Gore, objasnio i kako će se povećanje koeficijenata odraziti na povećanje zarada zaposlenih u zdravstvu.

  Što se tiče lekara specijaliste, prosječno povećanje osnovne zarade u tekućoj godini je 92 eura, odnosno u narednoj dodatnih 25 evra, što znači da će lekar specijalista 2021. godine imati za 117 evra veću osnovnu zaradu.

  “Uz dežurstva, pripravnosti i prekovremeni rad, ljekar specijalista će 2021. godine primiti u prosjeku za oko 150 evra veću platu”, kazao je prvi čovek Minsitarstva zdravlja.

  Kada se govori o lekarima opšte prakse, u ovoj godini njihova plata biće prosečno uvećana za oko 75, odnosno dodatnih 21 evro u 2021. godini. Uz dežurstva, pripravnosti i prekovremeni rad, lekar opšte prakse će naredne godine prosečno imati zaradu uvećanu za gotovo 110 evra.

  Medicinske sestre i tehničari, oni sa visokom stručnom spremom ove godine će imati uvećane plate u proseku za oko 52 evra i dodatnih 14 evra u narednoj, tj. gotovo 70 evra povećanje zarade 2021. godine. Srednjem medicinskom kadru ove godine će biti uvećane plate za oko 43, a naredne dodatnih 12 evra.’

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE