Počele prijave za program za mlade talente kompanije Huawei Technologies

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počele prijave za program za mlade talente kompanije Huawei Technologies

  Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji od danas pa do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei “Seeds for the future”. Program se i ove godine održava onlajn i okupiće najbolje IT studente u Srbiji. Od 11. do 19. oktobra mladi talenti će imati priliku da uče o 5G mreži i veštačkoj inteligenciji, ali i da dožive tradicionalnu i modernu Kinu kroz nesvakidašnje virtuelne ture.

  Program je namenjen svim studentima treće i četvrte godine osnovnih, kao i master studija. Namenjen je onima koje interesuje ICT industrija i koji dobro govore engleski jezik. Kada je reč o broju učesnika, ne postoje ograničenja i kvote, važno je jedino da student ispunjava propisane kriterijume za aplikaciju.

  Ovogodišnji program studentima nudi mogućnost da steknu nezaboravno onlajn iskustvo na polju tehnoloških inovacija i međukulturalnih razmena. Zahvaljujući najboljim stručnjacima i predavačima iz celog sveta, moći će da nauče nešto više kako o kompaniji Huawei, tako i o najnovijim tehnološkim trendovima. Mladi talenti će imati prilike da otkriju na koji način funkcioniše tehnološki ekosistem u Kini i šta sve danas krije kineska kultura, ali i da virtuelno obilaze izložbene dvorane, kampuse i prodavnice.

  Svi zainteresovani studenti koji ispunjavaju osnovne uslove mogu da apliciraju za učešće u programu. Za prijavu su potrebni: CV, prosek iznad 7.5, trominutni video, ili motivaciono pismo koje sadrži od 400 do 600 reči, a koje pokazuje interesovanje za ICT industriju, ciljeve, entuzijazam i želju za učenjem, zainteresovanost za kinesku kulturu i tradiciju. Studenti mogu da pošalju i druge materijale, ako žele, kao što su akademski članci i slično.

  Prijave se šalju na mejl [email protected]

  U odnosu na prethodne godine kada je trajao kraće, ovogodišnje polaznike očekuje program u trajanju od osam dana. U sklopu interaktivnih i dinamičnih učionica, grupnih diskusija, debata, okruglih stolova i različitih formata kurseva, studenti će moći da razmenjuju znanja i iskustva sa kolegama iz celog sveta.

  Tokom programa, mladi talenti će moći da učestvuju u početnim i naprednim kursevima o najnovijim tehnologijama poput 5G, cloud računarstva i veštačke inteligencije. Kroz program će ih voditi stručnjaci kompanije Huawei, profesori i naučnici koji će deliti svoje znanje iz najrazličitijih oblasti, od sajber bezbednosti do avio-industrije.

  U cilju povećanja socijalnog preduzetništva, timskog rada i razvijanja liderskih sposobnosti i osećaja društvene odgovornosti, učesnici će biti deo grupnog projekta „Tech4Good“.

  Na kraju obuke, svi studenti koji uspešno polože završni ispit, od kompanije će dobiti Huawei sertifikat, a za najbolje su pripremljene vredne nagrade u vidu laptopova, satova i tableta.

  Pokrenut 2008. godine, program “Seeds for the Future” već duži niz godina održava se u Kini, u sedištu kompanije Huawei, a u programu su do sada učestovali studenti sa više od 500 univerziteta iz celog sveta. U sklopu programa studenti su do sada imali prilike da borave u Šenženu i da upoznaju tehnologije koje je razvila i koje primenjuje vodeća IT kompanija. Seeds for the future je prisutan u 130 zemalja, a prošle godine je okupio više od 3.000 učesnika. Skoro jednu trećinu učesnika čine žene.

  Osnovni cilj SEEDs projekta je da omogući studentima da steknu praktično iskustvo iz prve ruke u jednoj od najvećih svetskih tehnoloških kompanija.

  Misija projekta je razvoj talenata, podsticanje razmene znanja, promocija ICT oblasti i ohrabrivanje studenata da postanu deo digitalnog sveta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Arhiva HUAWEI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE