Krizni štab osudio kršenja mera, otvoren KONTAKT CENTAR za prijavu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krizni štab osudio kršenja mera, otvoren KONTAKT CENTAR za prijavu

  Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 saopštio je da osuđuje kršenje epidemioloških mera koje je uočeno u pojedinim jedinicama lokalne samouprave tokom prethodnog vikenda.

  “Na vanrednoj sednici Kriznog štaba koja je održana danas, zatražen je povećan inspekcijski nadzor, s obzirom na to da je u ovom trenutku, neposredno pred početak školske godine kršenje mera potpuno nedopustivo”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

  Oni su naveli da su uputili pisma svim gradonačelnicima i predsednicima opština u kojima su ih podsetili da su dužni da obezbede poštovanje svih epidemioloških mera na svojoj teritoriji, bez izuzetka i da nepoštovanje mera neće biti tolerisano.

  “Ukoliko uoče makar i minimalno nepoštovanje preventivnih mera, nadležni organi su u obavezi da postupaju u skladu sa zakonom i takvo ponašanje sankcionišu. Ovo se pogotovo odnosi na organizatore različitih dogadjaja širom Srbije, čija je obaveza da obezbede sve uslove kako zdravlje gradjana ne bi bilo ugroženo”, kazali su.

  Prijave kršenja mera putem Kontakt centra

  U skladu s tim Vlada Srbije zadužiće Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da u saradnji sa Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor i inspekcijskim službama jedinica lokalne samouprave pojačaju kontrolu poštovanja mera i napravi plan zajedničkih kontrola poštovanja svih važećih epidemioloških mera.

  Svi građani Srbije koji uoče nepoštovanje preventivnih mera to mogu prijaviti putem jedinstvenog Kontakt centra za inspekcije i to posredstvom portala www.inspektor.gov.rs ili pozivom na broj telefona 011/63-50-322“, naveli su.

  Oni si rekli i da zakoni Srbije, kao i svi protokoli o sprovodjenju epidemioloških mera koje je izradio Krizni štab, nedvosmisleno utvrdjuju načine na koji se dogadjaji mogu organizovati i oko njihovih poštovanja ne sme i neće biti nikakvih kompromisa.

  “Broj zaraženih i hospitalizovanih, kao i broj pregleda u prethodnih nekoliko dana pružaju nam razloge za optimizam, ali nikako za opuštanje. Svako neodgovorno ponašanje u danima pred nama jasno će se odraziti u statističkim brojkama kroz dve ili tri nedelje, što je svakako scenario koji želimo da izbegnemo”, istakli su.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Komentari

  • Sladjana Arandjelovic

   Molim odgovor na moje pitamje. Kog pola i starosti su umrli od Covida 19 u poslednjoj nedelji do 17.11.2020.

  • DRAGANA

   Ne želim da prijavim nikoga jer ne znam nikoga ko krši mere.Želim da pitam samo iz kog razloga zatvarate škole ako se zna da deca do 15 god nisu prenosioci.Da li su škole najveći problem?Otvorene granice zatvorene škole.Sramota.Očigledno se radi na opesminjevanju dece u Srbiji.Ovo je već druga izgubljena godina.Sram Vas bilo.Zaraziće se nastavnici ko će deci da predaje?Ma nemojte,može biti samo obrnuto oni da zaraze decu a i to teško.A da li se zapitate ko će da vam vozi autobuse,ili prodaje namirnice?Sramota ,sramota!!!!!!!!!!!

  • Jovan

   Molim vas zs odgovor. Vec dva puta odbijaju da me vakcinisu zbog toga sto sam alergican na penicilin. Inace se svake gofine vakcinisem protiv gripa bez posledica. Traze da idem kod alergologa. Inace nekoliko ljudi koji du imali pen.sok vakcinisali su se bez problema, sakrili du da su alergicni. Sta da radim. Imam 74 godine.

  • Milorad

   Zvezdara (Cvetkova pijaca)izgleda da je pobedila Kovid. Žurka svaki dan. Većina bez maski distanca ne postoji, u proseku oko 500 ljudi. Nužda se vrši gde ko stigne, opušteno. Krš i lom kada odu, misle i na svoje sugrađane da ne ostanu bez posla. Oslobođeni poreza, kada nestane robe tu su kontejneri ili nečiji podrum. Komunalci su počeli i da im se kulturno javljaju. Uskoro će i da ukinu stanicu 309, jel im smeta da na miru pošteno prodaju robu. Ne daj bože da im slučajno stanete na peškir mogu i batine da padnu, pa skoro su tukli i komunalce. Sve u svemu mali raj, mislim da se i Krizni štab složio sa tim. Hvala gradu Beogradu i opštini Zvezdara.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE