Politika: Do kraja godine se ukida zabrana zapošljavanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Politika: Do kraja godine se ukida zabrana zapošljavanja

  Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja se primenjuje već šestu godinu, najverovatnije će biti ukinuta krajem ove godine, piše “Politika”. Oni navode, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je planirano da se od 2020. godine primenjuje novi mehanizam zapošljavanja u celom javnom sektoru, prema takozvanim kadrovskim planovima.

  To znači da vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje neće više davati zeleno svetlo za popunjavanje svakog pojedinačnog radnog mesta, već će samo odobravati plan zapošljavanja u određenom državnom organu.

  Služba koja ima potrebu za popunjavanjem određenog broja radnih mesta, navodi “Politika, sačiniće plan, koji će potom predati nadležnom ministarstvu, a ono će onda zatražiti saglasnost Vlade Srbije.

  List podseća da su kadrovski planovi ranije postojali u ministarstvima i državnim organima, što je značilo precizno planiranje poslova i broja ljudi, a da bi sada trebalo da se primenjuju na ceo javni sektor, to jest na škole, bolnice, domove zdravlja.

  Izvor: BIZLife/Politika

  Foto: Pikwizard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE