Pomoć po poplavljenom hektaru 12.000 dinara - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Pomoć po poplavljenom hektaru 12.000 dinara

  Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je prethodnih dana poplavljeno 6.000 hektara zemljišta, da su komisije za procenu štete na terenu, a polovina poplavljenog zemljišta su njive pripremljene za prolećnu setvu.

  Pored njiva, poplavljeni su i malinjaci i voćnjaci, ali precizni podaci se očekuju tek kada komisije završe rad na terenu.

  “Nismo imali značajnije štete u stočarstvu, jer su životinje na vreme izmeštene iz ugroženih zona”, rekla je Bogosavljević Bošković u jutarnjem Dnevniku RTS.

  Ona je istakla da se, prema državnom programu za otklanjanje posledica, po oštećenom hektaru, odnosno usevu, isplaćuje 12.000 dinara.

  “Za to su obezbeđena sredstava, a razgovara se sa donatorima kako bi pomogli i na drugi način”, dodala je ministarka.

  Prema njenim rečima, poljoprivrednici treba da se prijave za pomoć, a na bazi prijave komisija izlazi na teren, radi procenu štete koju šalje Kancelariji za ulaganja, a isplata se vrši preko trezora NBS, kao što je slučaj i sa subvencijama.

  Ministarka ističe da je procedura jednostavna i jasna, a da su stručne službe na terenu i da informišu poljoprivrednike.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE