Pomoć za Dečje selo u Kraljevu - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Pomoć za Dečje selo u Kraljevu

  Deca bez roditeljskog staranja koja borave u SOS Dečjem selu u Kraljevu dobila su od Eurobank kompletan školski pribor i opremu za uspešan početak škole. Ovo je rezultat humanitarne volonterske akcije zaposlenih banke u kojoj je sakupljena donacija u vrednosti od 210 hiljada dinara. Školski pribor obuhvata rančeve, pernice, kompletan školski pribor za pisanje i crtanje za svih 78-oro dece različitih uzrasta koji borave u Selu.

  Direktorki SOS Dečjeg sela Borki Lukić donaciju je uručila Željka Ćirić Jakovljević, direktor Sektora marketinga i korporativnih komunikacija Eurobank.

  ”Verujemo da SOS Dečije selo pruža izuzetan primer brige o deci kojoj je pomoć neophodna i drago mi je što smo bili u prilici da donacijom školskog pribora deci pružimo dodatni motiv za učenje. Ponosna sam što je ovo rezultat angažovanja svih zaposlenih Eurobank koji prepoznaju značaj dobrog timskog rada za humani cilj”, rekla je Željka Ćirić Jakovljević prilikom posete Dečjem selu.

   SOS Dečija sela predstavljaju jedinstven koncept brige o deci bez roditeljskog staranja koji deci pruža mogućnost da odrastu u porodičnom okruženju, u hraniteljskim SOS porodicama.

  ”Kroz SOS dečje selo za ovih 12 godina koliko postoji, prošlo je više od  stotinu dece. Mnogi od njih su postali samostalni mladi ljudi i drago mi je što smo uspeli da ih spremimo za taj put. To ne bi uspeli bez pomoći kompanija kao što je Eurobank koje deci daju motiv da uče, obrazuju se i stiči prve profesionalne korake po izlasku iz Dečjeg sela”, napomenula je Borka Lukić, direktorka ove ustanove.

  Ova humanitarna akcija deo je projekta Eurobank – „Godina dobrih dela“ u kome je svaki mesec tokom godine rezervisan je za najmanje jedno dobro delo konkretne pomoći institucijama od javnog značaja, osetljivim i marginalizovanim grupama, ali i pojedincima kojima je neophodna podrška u ostvarivanju svojih ciljeva i ravnopravnosti sa ostalim članovima zajednice u kojoj žive.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE