Ponovo prodaju Budimku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ponovo prodaju Budimku

  Čuvena fabrika za proizvodnju, preradu i promet voća, povrća i mesa iz Požege mogla bi uskoro ponovo na prodaju.

  Kupac Budimke ovog puta se traži iz stečaja, a javni poziv, kako Novosti saznaju, mogao bi da se raspiše već u martu. Još nije utvrđena početna cena, jer tek treba da se angažuju procenitelji koji će je odrediti.

  Budimka je do sada kupcima nuđena ukupno 11 puta. Privatizovana je prvi put 2008. godine. Konzorcijum poslovnih ljudi, na čelu sa bankarom Milanom Tepićem, za pogon je dao 260 miliona dinara. Dve godine kasnije, Agencija za privatizaciju je raskinula prodaju zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza.

  Jedan od bivših vlasnika, Ananije Pavićević je, preko svog preduzeća Pankomerc, međutim, i najveći poverilac Budimke. Zbog neraščišćenih odnosa sa bivšim vlasnikom, pogon iz Požege nije uspeo ponovo da se privatizuje, a stečaj je proglašen u februaru prošle godine.

  Više od godinu dana se čekalo na odluku hoće li Budimka u reorganizaciju ili bankrot i prodaju. Upravo je bivši gazda Pankomerca dva puta predlagao plan reorganizacije, koji je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, stečajni upravnik u ovom slučaju, odbacivala. Konačno je proglašen bankrot, pa su se stekli uslovi za unovčavanje imovine Budimke.

  O zainteresovanosti inevstitora za Budimku javnost sluša poslednjih godina. Prvi na spisku su Kinezi, ali se o eventualnoj prodaji raspituju i kompanije iz Evrope. Po utvrđivanju vrednosti Budimke, moglo bi da sledi raspisivanje javnog poziva. Od poziva do roka za dostavljanje ponuda mora da prođe najmanje mesec dana.

  Izvor: Novosti

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE