POPUNJENI bolnički kapaciteti u Beogradu, pacijenti prebačeni u Požarevac

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POPUNJENI bolnički kapaciteti u Beogradu, pacijenti prebačeni u Požarevac

  Devet pacijenata prebačeno je iz Beograda u kovid bolnicu u Požarevcu, jer su u Beogradu bili popunjeni bolnički kapaciteti, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je objasnio da će iz beogradski kovid bolnica lakši pacijenti biti prebačeni u “Štark” arenu kako bi se oslobodila mesta za one u teškom stanju, kojih je dnevno između 100 i 200.

  Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica Lončar je rekao da će privremena bolnica u Areni početi da radi u toku popodneva, a u nju će biti premešteni pacijenti iz bolnica “Dr Dragiša Mišović”, Zvezdara, Zemunske bolnice. To su pacijenti kojima se stanje poboljšava, i kojima je ostalo dva ili tri dana primanja terapije, objasnio je ministar.

  “Morali smo da nađemo rešenje do sutra ujutru, jer se sutra ujutru otvara bolnica Banjica”, istakao je Lončar i dodao da se za 24 sata hospitalizuje između 100 i 200 pacijenata kojima se stanje pogorša i koji su u teškom stanju.

  “Ove bolnice će prihvatiti te pacijente. Devet pacijenata je otišlo u Požarevac u kovid bolnicu, ona je rezerva. Ako se popuni Požarevac, spremili smo bolnicu u Smederevu da primi te pacijente”, rekao je Lončar.

  On je naveo da ima pacijenata koji se kasno javljaju lekaru, tek posle sedam i više dana visoke temperature i u teškom stanju, kada im je, prema Lončarovim rečima, izuzetno teško pomoći.

  Lončar je apelovao na građane da ukoliko imaju simptome koronavirusa ili su sumnjivi na virus da se jave u kovid ambulante ili u neki od trijažnih centara, odakle će u zavisnosti od kliničke slike biti upućeni u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

  Ministar zdravlja je najavio da pored povratka Ortopedske bolnice Banjica u kovid sistem, došlo je i do preraspodele vezane za Niš i Užice. On je dodao da će profesor Mijomir Pelemiš biti koordinator za Užice, gde raste broj pacijenata.

  Kada je u pitanju situacija u Sjenici, Lončar je kazao da je dogovoreno da Dom zdravlja služi samo za kovid negativne pacijente, a da je Vojska Srbije napravila privremeni objekat za one koji su kovid pozitivni. Prema Lončarevim rečima, oni će tu biti pregledani i testirani, a kovid pozitivni će biti prebačeni u bolnicu u Novom Pazaru.

  https://www.bizlife.rs/zdravlje/stark-arena-danas-prima-prve-pacijente-vojska-unosi-krevete-i-opremu-foto/

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • ZEC

   Ma strašni ste, I dalje negirate IZBOENU KORONU, e pa ona vam dolazi glave, POLAKO ALI SIGURNO .

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE