Popust za SRPSKE TURISTE na omiljenom mestu za predah u S. Makedoniji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Popust za SRPSKE TURISTE na omiljenom mestu za predah u S. Makedoniji

  Gradonačelnik Dojrana, Ango Angov i direktor Agencije za podršku i promociju turizma Ljupčo Janevski, doneli su odluku da turisti iz Srbije koji odluče da letuju na Dojranskom jezeru ostvare popust na boravak u turističko ugostiteljskim objektima.

  Takođe, ostvaruju i besplatan parking za svoje automobile.

  Dojran kao turistička atrakcija regiona, živi od tranzitnog turizma i ostvaruje oko 150.000 noćenja na godišnjem nivou.

  Ponuda turistima iz Srbije da posete Dojransko jezero uz određene popuste, usledila je kao odgovor na nedavnu donaciju iz Srbije, koja je poklonila zdravstvenom sistemu Makedonije vakcine u vrednosti od 700.000 evra.

  “Hteli smo ovim gestom da uzvratimo na humanosti i solidarnosti koja je stigla iz Srbije, kao i da pomognemo turističkim radnicima i damo doprinos svima u kriznim vremenima, turistima iz Srbije, koji posećuju Makedoniju, kao turističku destinaciju”, istakli su Ango Angov, gradonačelnik Dojrana i Ljupčo Janevski, direktor Agencije za podrčku i promociju turizma u Makedoniji.

  Dojransko jezero je, inače, jedna od omiljenih destinacija srpskih turista za pauzu na putu ka i povratku iz Grčke.

  Mnogi naši turisti koji letuju u Solunskoj regiji, ali i na Tasosu, svrate na to severnomakedonsko jezero na granici sa Grčkom i provedu nekoliko dana, jer tako malo skrate put, a izbegnu gužve na glavnom graničnom prelazu na Đevđeliji.

  Osim predaha i prijatnog ambijenta, ne računajući ne baš toliko uređeno jezero, naši turisti iskoriste Dojran da sipaju jeftinije gorivo, kao i za kupovinu namirnica koje su znatno jeftinije nego u Srbiji, a neuporedivo povoljnije nego u Grčkoj.

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE