Poreska uprava pojačava online usluge

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poreska uprava pojačava online usluge

  Od 1. januara 2018. elektronski će moći da se podnese još šest poreskih prijava čime će biti zaokružen ciklus prevođenja “papirnih formi” poreskih prijava u elektronski oblik, saopštila je danas Poreska uprava Srbije.

  Poreski obveznici će za sve prihode koje administrira Poreska uprava moći posredstvom portala ePorezi da podnesu elektronske poreske prijave.

  Poreska uprava je istakla da je ove godine znatno unapredila elektronsko poslovanje i uvela nove elektronske servise za podnošenje poreskih prijava. Izradjena je i nova korisnička aplikacija za pristup portalu ePorezi, a prošireni su i tehnički kapaciteti informacionog sistema Poreske uprave.

  U saopštenju se podseća da je prema izveštaju Svetske banke o plaćanju poreza “Paying taxes” za 2018. godinu, Srbija ocenjena kao najbolja u regionu istočne Evrope i centralne Azije. Kriterijumi koji su vrednovani u izveštaju odnose se na procese administriranja poreza, koji su značajno unapredjeni uvodjenjem novih tehnologija i razvojem elektronskih sistema za podnošenje poreskih prijava i plaćanje poreza u Srbiji.

  Od januara do kraja novembra ove godine podneto je oko 5,5 miliona elektronskih poreskih prijava i 1,9 miliona zahteva za upit stanja na poreskim računima. Mesečno se, u proseku podnese oko 490.000 elektronskih poreskih prijava odnosno 171.781 zahtev za upit stanja.

  Poreska uprava je navela da planira i izdavanje četiri vrste poreskih uverenja u elektronskom obliku, čime će se značajno smanjiti troškovi, kao i vreme za dobijanje poreskog uverenja.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE