Porez na zarade može ispod 50 posto, ali kada?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porez na zarade može ispod 50 posto, ali kada?

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da su privrednici inicirali veće rasterećenje zarada i da će se u narednom petogodišnjem periodu razmatrati mogućnost kako da poresko opterećenje plata, koje će dogodine biti 62 odsto, bude smanjeno na 46 odsto.

  On je na Skupštini PKS rekao da postoji inicijativa da se smanji porez na dobit. “To su strateške inicijative među više desetine drugih koje je pokrenula privreda”, kazao je Čadež.

  Istakao je da su rezultat dijaloga privrede i Vlade Srbije izmene paketa zakona koje se nedavno usvojila Skupština Srbije i kojima se umanjuju nameti privredi.

  “Izjednačili smo domaće i strane investitore u uvozu osnovnih sredstava za proizvodnju pa neće plaćati carinu na uvoz mašina, čime će se smanjiti troškovi poslovanja”, rekao je Čadež.

  Dodao je da je PKS omogućila privrednicima da učestvuju na 40 sajmova u svetu i da je prehrambena industrija posle posete 11 sajmova ugovorila izvoz u vrednosti 50 miliona evra.

  “PKS je uspela da obezbedi i da privrednici polovinu dokumenata neophodnih za poslovanje dobiju u mestu poslovanja i da zbog toga ne dolaze u Beograd”, rekao je Čadež.

  Zahvaljući zalaganju PKS je zaživeo dualni sistem obrazovnja u kojem se školuje 4.500 đaka, a 85 odsto njih nađe posao u firmi u kojoj se obučavaju.

  Izvor: Beta

  Foto: PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE