Porodična radionica "Delikos": Ukusni delikates sa Kosmaja sada i na rafovima (FOTO) - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porodična radionica “Delikos”: Ukusni delikates sa Kosmaja sada i na rafovima (FOTO)

  Mala porodična radionica suhomesnatih proizvoda kompanija “Delikos” sada osvaja sve više potrošača širom Srbije.

  Na obroncima Kosmaja, u zaštićenom području nadomak Beograda, kompanija “Delikos” u maloj porodičnoj delikatesnoj radionici proizvodi suhomesnate proizvode od svinjskog i goveđeg mesa po oprobanim receptima.

  Pod okriljem Merkatorovog brenda “Ukusi mog kraja”, nalaze se i na policama IDEA prodavnica, Roda marketa i Merkator hipermarketa.

  U kompaniji ističu značaj udruživanja malih proizvođača i podršku institucija, posebno Privredne komore Srbije, za uspeh i rast.

  „Kada smo odlučili da pokrenemo proizvodnju mesnih proizvoda želeli smo da potrošačima ponudimo vrhunski kvalitet, primenjujući savremene tehnologije koje se danas koriste u svetskoj industriji mesa i mesnih prerađevina, ali da, ujedno, sačuvamo tradicionalnu recepturu“, rekla je Mina Rakićević, vlasnica i direktorka kompanije “Delikos”.

  Kvalitet je za njih ispred kvantiteta

  „Svu ljubav, energiju, znanje i trud ulažemo u kvalitet naših proizvoda. Svaki korak u proizvodnji ne ubrzavamo, proces sazrevanja mesa ne skraćujemo, već je postupan, što daje pun i raskošan ukus našim proizvodima“, objašnjava ona.

  Ono što ih izdvaja, kako smatra ona, to je dobar spoj tradicionalne pripreme i savremene tehnologije.

  „Kroz tradicionalnu preradu, potpomognutu blagodetima najsavremenije tehnologije, naši proizvodi izdvajaju se po svom ukusu koji dobijamo primenom posebnog postupka dimljenja na bukovoj piljevini. Posebno smo ponosni na ovaj postupak, jer primenjujemo proces vodene filtracije koji otklanja sve štetne materije – katran i čađ, pa naši proizvodi izlaze savršeno zdravi, ali i ukusni. Tokom 2019. godine uradili smo zajedno sa Institutom za higijenu i tehnologiju mesa studiju kako bismo to i potvrdili“, objasnila je Rakićević.

  Pored primene najviših standarda, HACCP, ISO 22000 i FSSC 22000, koji garantuju kvalitet i bezbednost proizvoda, proizvodnja je sertifikovana od strane Quality Austria centra.

  Ova porodična kompanija, koja trenutno broji 35 zaposlenih, dodatno se razvila kada je 2015. godine uspostavila saradnju sa jednim od najvećih trgovinskih lanaca u regionu, kompanijom Merkator-S, i svoje proizvode uvrstila u ponudu brenda “Ukusi moga kraja”.

  „Saradnja sa Merkator-S sistemom za nas je od izuzetne važnosti ne samo zbog prilike da naše proizvode ponudimo velikom broju potrošača već i zato što partnerski odnos koji smo izgradili potvrđuje naš kvalitet. Ova vrsta saradnje obezbedila nam je određenu vrstu finansijske izvesnosti, dodatno smo uposlili naše kapacitete i zaposlili nove ljude. Mislim da je podrška malim proizvođačima od strane trgovinskih lanaca, ključna za razvoj i širenje poslovanja“, rekla je Rakićevićeva.

  Naši proizvodi i na policama u Evropi

  Tradicionalni srpski proizvodi “Ukusi moga kraja” uz podršku Privredne komore Srbije krajem prošle godine našli su se i na policama trgovinskih lanaca Evropske unije. Interesovanje za ovom vrstom proizvoda je sve veće, zbog čega i ne čudi činjenica da portfolio ovog brenda svake godine raste, a danas broji 200 proizvoda, koje stvara 30 domaćih proizvođača.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ukusi moga kraja

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE