Poruka za menadžere i poslodavce: Zašto tačno zaposleni daju otkaz (Sumirano u jednoj rečenici)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poruka za menadžere i poslodavce: Zašto tačno zaposleni daju otkaz (Sumirano u jednoj rečenici)

  Galupova (Gallup) istraživanja bave se temom otkaza i nezadovoljstva zaposlenih već decenijama, a zaključak je donet na osnovu intervjua sa milionima zaposlenih. Ali, kompanije i dalje sve shvataju pogrešno.

  Autor sajt Inc Marsel Švant (Marcel Schwantes) stalno sluša menadžere koji se žale da gube dobre zaposlene. To je i razumljivo – otkazi koštaju i donose izvesne prekide u kontinuitetu rada.
  Mnogi od njih traže razloge negde spolja, ali podaci koji stižu iz izveštaja i intervjua, povratnih informacija (feedbackova) i utisaka, kao i istraživanja, ukazaju da je problem u njima – menadžerima, HR-ovima i poslodavcima.

  To se poklapa i sa Galupovim istraživanjem. U jednoj studiji, u kojoj je učestvovalo 7.272 odraslih, polovina zaposlenih napustilo je posao u nekom momentu svoje karijere “da bi pobegli od svojih menadžera kako bi poboljšali svoj život.

  Svi smo čuli rečenicu, koja se poklapa sa takvim rezultatima:

  “Ljudi napuštaju menadžere i šefove a ne kompanije.”

  Direktor Galupa Džim Klifton (Jim Clifton), ima poruku za sve menadžere i poslodavce, i to sumirano u jednoj rečenici:

  Jedna jedina i najveća odluka koju donosite u vezi sa poslom jeste koga postavljate na mesto menadžera. Kada dovedete pogrešnu osobu da bude menadžer, ništa ne može da popravi tu lošu odluku. Ni kompenzacije, ni olakšice, ni benefiti – ništa.”

  Ova rečenica je Kliftonov zaključak iznet nakon prezentacije Galupovoh istraživanja, koja su obuhvatala podatke decenijama prikupljane, kao i intervjue sa milionima zaposlenih.

  Klifton je takođe rekao da će oni koji donose odluke, na samom vrhu lestvice, trošiti milijarde dolara svake godine na stvari poput “besplatnih kafa, ručkova, sokova” i benefita kao što su “rad od kuće”, dakle na sve osim na ono najvažnije – zapošljavanje dobrih menadžera.

  [preporucene_vesti ids=”263801″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: CBS/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Komentari

  • simon

   Apsolutno se slazem sa zakljuckom koji je ovde iznet. Ovo je prokleto tacko ne samo u Srbiji vec pre svega u bas jakom ekonomijama sveta. Cini mi se da najveci broj menadzera ne poseduje najvazniju osobinu. A to je posedovanje socijalne inteligencije i beskompromisa u tom sektoru. Sve druge vrednosti brzo padaju u vodu ako toga nema.

  • Dejan

   A zasto koristite izraz "benefiti"? Toliko je lep nas jezik, samo izgovorite visa puta - "pogodnosti" I videcete koliko je to lepse...

  • Зоран

   Добробит је прави израз.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE