Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kandidatima za posao na pismenom ispitu pokazali tačne odgovore pa im rekli da ih zaborave

    Hrvatska državna Agencija za mobilnost i programe Evropske unije napravila je gaf prilikom organizacije provere kandidata koji su se javili na razgovor za posao. U petak ujutro u Leksikografskom zavodu Miroslava Krleže održano je pismeno testiranje 25 kandidata koji su polagali testove s pitanjima od opšteg znanja o Agenciji do engleskog jezika, informatike kao i specifičnih pitanja za pojedina radna mesta. Među zadnjim stranama testa našla su se i rešenja.

    Nakon nekog vremena greška je otkrivena pa su ispitivači odjednom počeli sa oduzimanjem zadnjih stranica uz opomenu kandidatima – da ne prepisuju jer će biti udaljeni. Iako je reč o teškom gafu, testiranje nije poništeno, a pismeni se normalno održao bez obzira što su kandidati imali uvid u tačne odgovore.

    „Kao da su hteli da nam kažu vi ste sada videli odgovore, ali da bi sve bilo fer najbolje je da sada to što ste videli lepo zaboravite. Stiče se utisak da je ionako nebitno šta smo napisali jer samo sudelujemo u ispunjenju forme za javnost. Čista namještaljka“, komentarisao je jedan od kandidata koji je bio na pismenom ispitu. Nakon što smo saznali što se dogodilo, odmah smo se obratili Agenciji koja nam je odgovorila sutradan. Potvrdili su da su utvrdili „internom istragom da se greška potkrala zbog nepažnje prilikom provere dokumenata pri slanju na štampu“.

    „Radi uklanjanja bilo kakve mogućnosti neregularnosti pri odabiru kandidata, pismeno testiranje je poništeno te će navedeni kandidati uz izvinjenje biti pozvani na ponovljeno testiranje sa novim pitanjima“, kažu iz Agencije za portal index.hr. Ali, odgovor na pitanje zašto nakon uočene greške nije prekinuto testiranje, nije postojao.

    „Testiranje nije prekinuto jer službenici Agencije koji su se u to vreme nalazili u prostoriji u kojoj se odvijalo testiranje nisu ovlašćeni za donošenje takvih odluka“, kažu iz Agencije dodajući da je za ovu grešku odgovorno Odelenje za opšte, pravne i informatičke poslove koje je pripremalo i objedinjavalo pitanja za testiranje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE