Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Razgovor za posao od 140 sekundi

    Nakon različitih varijanti mozglaica na intervjuima za posao, pojavio se nov izazov pred kandidatima.  Ako želite da budete digital media menadžer u Pizza Hut-u imate svega 140 sekundi da se predstavite i ubedite poslodavca da ste prava osoba za tu poziciju.

    Čini se da su društveni mediji nametnuli nove standarde pri izboru kandidata. Poruka na Twitteru broji uprrravo 140 karaktera, ali postoji i poenta u kratkom vremenskom roku koji kandidati imaju za predstavljanje. Naime, prema rečima direktorke digitalnih i društvenih medija ove kompanije, Karolin Masulo, u potarzi su za osobom koja zna ko je, šta hoće, osobom koja imaju izuzetnu strast za ovakvom vrstom posla, koja je brza i koja je u stanju jasno da komunicira u kratkom vremenskom periodu.

    „Oni koji ostave utisak dobiće nešto dodatnog vremena jer želimo da čujemo šta imaju da kažu, a s druge strane želimo da proverimo što je više kandidata moguće“, objasnila je Masulo za Bloomberg Businessweek.

    Kako nezaposlenost u svetu raste sve je veći broj kandidata koji se prijavljuju za jednu poziciju. Kako bi izabrale one najbolje kompanije postavljaju sve teže zadatke. Pojedinci su pronašli originalne načine kako da privuku pažnju podslodavaca. Ako napišete CV koji će vam za svega 15 sekundi obezbediti poziv na razgovor za posao, morate se spremiti za odgovore na najrazličitija pitanja, a od sad vežbajte kako da 'prodate sebe' za manje od dva i po minuta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE