Američka kompanija otvara kampus i najavljuje nova radna mesta u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Američka kompanija NCR u Srbiji zapošljava više od 2.600 ljudi, a kako je rečeno za BIZLife taj trend će se nastaviti, pa je u naredne dve godine planirano zapošljavanje još oko 1.000 novih kadrova.

Reč je o korporaciji koja postoji duže  od 130 godina sa oko 30,000 zaposlenih u 180 zemalja sveta omogućava. NCR omogućava oko 700 miliona transakcija dnevno u oblasti finansija, maloprodaje, uslužnih delatnosti, putovanja, telekomunikacija i tehnologija.

Pre šest godina NCR je započeo poslovanje u Srbiji, sa samo 300 ljudi. Podstaknut izvanrednim rezultatima timova u Srbiji, NCR je odlučio da proširi poslovanje i izgradi najmoderniji tehnološki kampus na Novom Beogradu.

Sedište NCR korporacije nalazi se u Atlanti, gde je u januaru ove godine otvoren savremeni kampus koji se sastoji od dve zgrade i predstavlja izuzetno moderno i inspirativno radno okruženje. Kampus u Beogradu biće sličnog dizajna, ali prilagođen lokalnoj kulturi, okruženju i običajima. NCR u Srbiji trenutno ima više od 100 različitih timova, rasporedjenih na šest različitih lokacija.

Kako navode u toj kompaniji, novi kampus okupiće sve zaposlene na jednom mestu, u savremenom radnom okruženju koje će podsticati inovativnost i razvoj i  omogućiti timski rad i  saradnju sa akademskom i start-up zajednicom.

Očekuje se da će kampus imati preko 28,000m2 radnog prosotra, dok će u njegovoj izgradnji biti korišćene najnovije tehnologije.  Objekat će biti projektovan i izveden u skladu sa sertifikacionim programom LEED Gold, po principima zelene gradnje, odnosno gradnje energetski visoko efikasnih objekata.

NCR kampus stvoriće preduslove za dalji rast i razvoj NCR-a u Srbiji, a odluka NCR korporacije da investira u Srbiju, svakako može uticati na dolazak drugih stranih investitora.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. Neobavešteni

    Ma svi investitori i vlada nešto najavljuju. ako bi sabrali sve najave mi više i nemamo nezaposlenih, čak moramo i da uvozimo radnu snagu. Možda da primimo još azilanata? Meni samo nije jasno od tih silnih investicija kako ne živim bolje. Kako moja deca ne mogu da nađu stalni posao? Kako ja da nađem tetku u Kanadi?

  2. Jasmina

    Nema vise robova ….svi pobegose ….