Firma iz Hrvatske objavila PLATE svih zaposlenih

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Digitalna agencija Bornfight prva je (i za sada jedina) u Hrvatskoj objavila plate svojih zaposlenih.

Direktor i suvlasnik ove firme Tomislav Grubišić navodi da je od objave njihovog vodiča u kome su se osim pozicija zaposlenih i opisa njihovog posla nalazila i visina plate, njihovu internet stranicu posetilo skoro 25.000 judi, a da je sam vodič preuzet 5.000 puta.

Bruto plata senior programera nivoa 3 u koju je uključen i prevoz iznosi u ovoj IT firmi  25.000 kuna, odnosno 3.200 evra.

Ipak, Grubišić kaže da nije sve išlo glatko i da je četvrtina zaposlenih imala primedbe na svoju poziciju, opis posla i platu ali da su zaposleni sada zadovoljniji, pogotovo top stručnjaci.

Ova odluka digitalne agencije Bornfight doprinela je većoj zainteresovanosti mladih talenata za rad u ovoj firmi, pa kako navode, na dnevnom nivou dobijaju pet puta više otvorenih molbi nego ranije, naročito programera i dizajnera.

Za razliku od našeg regiona, ovaj trend nije novost u svetu.

Kako piše Poslovni.hr, najdalje je u globalnom trendu transparetnosti otišla Norveška gde je još pre 19 godina propisano da su poreske karte građana javne i da se mogu pretraživati preko Interneta.

Da je znatiželja javnosti da saznaju plate prijatelja ili kolega bila velika pokazuje podatak da zabeleženo više od 16,5 miliona pretraživanja poreskih karti u državi sa nešto više od pet miliona stanovnika.

Izvor: Poslovni.hr

Foto: Pixabay