Foto vest: Tražimo radnike, tražimo radnice!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Prognoze da će i Srbiji u dogledno vreme nedostajati na hiljade radnika polako se, izgleda, obistinjuju, ili nam bar tako “poručuju” beogradski izlozi.

Srbija već kuburi sa zdravstvenim radnicima, inženjerima…u manjku je i sa majstorima raznih profila, ali sve više i sa “običnim” radnicima – prodavcima i zaposlenima u uslužnom sektoru.

U to se može lako uveriti tokom kraće šetnje centrom Beograda obrati pažnja na izloge, koji su sve češće oblepljeni obaveštenjima o potrebnim radnicima i radnicama. Nekoliko takvih oglasa za posao uslikano je na kratkom potezu od par stotina metara u samom centru grada.

Da su “predskazanja” o slabljenju radne snage tačna, možda svedoči i primer jedne pekare u blizini Knez Mihailove ulice koja je mesecima tražila radnicu, da bi sada tu potragu “pluralizovala”.

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Komentari 1

  1. Duke

    Dobro je pitanje kolike plate nude i za koje radno vreme? Praksa nas je naucila da mnogi lokali koji cesto menjaju radnike imaju neki problem, tipa ponude 25000 platu, bez prijave, bez placanja prekovremenog rada i rada za praznike, plus traze – podrazumevaju “posvecenost” , “tacnost”, “kreativnost”, znanje i drugih vestina ne bi li zainteresovani “uskakali i na druge pozicije kada je to potrebno (odnosno uvek).