X
  • English
X

bizlife-magain-online

Posao

INTERVJU za posao – Kako da IZGUBITE POSAO pre nego što ste i počeli da radite

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pexels

Razgovor za posao nije bauk kakav zamišljate ali je veoma važan deo vaše karijere koji joj određuje smer. Vodite računa da posao ne izgubite i pre nego što ste ga dobili i zato pogledajte na koje sve načine možete ugroziti sliku o sebi na intervjuu.

Doneli ste rezime na dve strane

Ljudima treba efikasna osoba koja je u stanju da na produktivan i konstruktivan način obavlja zadatke. Ukoliko niste u stanju da budete koncizni na samom početku, razmislite da li bi vam neko poverio važan zadatak na poslu. Takođe, ispitivačima su potrebne brze i jednostavne informacije o vama i nemaju vremena da čitaju vašu autobiografiju.

Odbijate da se prijavite jer piše da su vam potrebne dve godine iskustva

Postavlja se pitanje kako da se ikada zaposlite ako na svakom poslu treba dve godine iskustva.

Postavljate previše jednostavna pitanja

Vaša pitanja treba da budu promišljena i unapred pripremljena tako da izgledate inteligentno na razgovoru po pitanju kompanije i posla za koji se prijavljujete.

Telefon na intervjuu

Veoma je nekulturno doneti telefon na intervju van tašne, a naročito staviti ga na sto. O uključenom zvonu je suvišno pisati jer zvonjava telefona je jedna od najgorih stvari koja može da vam se desi na razgovoru za posao.

Ne izgledate kao deo tima

Ne treba da budete skockani da biste dobili posao. Jednostavno, treba da pratite dres-kod odnosno standard oblačenja u toj firmi, kao što treba da se trudite da na posao dođete što uredniji. Svakako nećete isto doći u banku i u gejmerski startap za poziciju dizajnera.

Pitate za platu pre nego što vam je zvanično ponuđen posao

Nije primereno i profesionalno da postavljate očekivanja o plati dok ste i dalje u razgovorima i pre nego što vam je firma zvanično ponudila poziciju, piše Huffington post.

Zastrašuje vas naziv pozicije

To su samo nazivi koji su u poslednje vreme često na engleskom i zvuče dosta teatralno. Oni se takođe razlikuju od kompanije do kompanije. Pre nego što pomislite da je to preveliki zalogaj za vas istražite malo i pročitajte detaljno opis posla za koji se prijavljujete.

Društvene mreže

Budite sigurni da će ljudi iz sektora za ljudske resurse sigurno pogledati vaše društvene mreže pre nego što vas pozovu. Vodite računa da na njima nema neprimerenih i vulgarnih sadržaja.

Pričate loše o bivšem poslodavcu

Isto je kao i u privatnom životu. Ako nekoga ogovarate pred nekim stvarate lošu sliku o sebi i prirodno je da će druga osoba posmisliti da ćete tako i za nju pričati. Pokažite svoju kulturu i koliko god da vam je bilo loše na prošlom poslu nemojte pričati loše o bivšem poslodavcu.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pexels

Piše: D.G.