“Morava” već zapošljava, ali bez oglasa?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Krug

Na aerodromu “Morava” koji bi do kraja juna trebalo da bude spreman za prve civilne letove, preduzeće Aerodomi Srbije zaposliće u prvoj fazi pedesetak ljudi.

Aerodrom u Lađevcima kod Kraljeva bi, prema obećanjima državnih zvaničnika, trebalo da do Vidovdana ove godine postane treći međunarodni aerodrom u Srbiji. To podrazumeva i nova zapošljavanja, a prema najavama Aerodroma Srbije koji će gazdovati “Moravom”, u prvoj fazi biće zaposleno oko 50, a u drugoj još oko 150 ljudi.

Direktorka filijale u Kraljevu Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Snežana Prelić kaže da je prijava potrebe za zapošljavanjem od strane ovog poslodavca podneta prošle sedmice za 26 pozicija, a potrebno je ukupno oko 50 izvršilaca.

Od 26 pozicija, u 13 je iskazana potreba za visokoobrazovanim kadrovima. Potrebni su kandidati sa tehničkih, tehnoloških, računarskih, ekonomskih i pravnih fakulteta, uglavnom za pozicije rukovodilaca, obezbeđenja, vatrogasno-spasilačke službe, poslovođe, za službu za upravljanje ljudskim resursima, navodi Prelić.

Kandidati sa srednjim obrazovanjem mogu da konkurišu za radna mesta u kargo službi ili za pozicije transportnih radnika, magacionera… Do sada se prijavilo tri puta više, odnosno oko 150 kandidata.

Za sada nemamo najavu poslodavca o potrebi za drugi krug zapošljavanja, kaže direktorka filjale NSZ u Kraljevu, ističući da zainteresovani moraju da ispune složene uslove koje podrazumeva obavljanje poslova na radnim mestima za koja konkurišu.

Prijava za posao je, kako saznaje lokalni portal Krug, bez oglašavanja, jer poslodavac nije iskazao potrebu za ovom vrstom usluge, već u kraljevačkoj filijali NSZ informišu i pozivaju zainteresovana lica u skladu sa uslovima i kriterijumima poslodavca.

Izvor: Krug

Foto: Krug