Nemačka kompanija momentalno traži 1.350 medicinara

PinterestFacebookTwitterShare

U ovom trenutku više od 1.300 lekara i medicinskog osoblja iz Srbije ima priliku da pronađe posao u Nemačkoj, ukoliko to žele, naravno.

Naime, u Privrednoj komori Srbije je predstavljena Spektra, nova kompanija, koja je usmerena na zapošljavanje lekara, medicinskih sestara i tehničara iz Srbije u Nemačkoj za koje je u ovom trenutku obezbeđeno više od hiljadu radnih mesta u saradnji sa nemačkom Službom za zapošljavanje.

Kompanija ima višegodišnji uspešan rad u Nemačkoj, navodi se u saopštenju i ističe da Spektra nije agencija za zapošljavanje, ne posluje po sistemu provizija, već je direktan poslodavac, ozbiljan i respektabilan partner i most između privreda Srbije i Nemačke.

Spectra GmbH, sa sedištem u Bohumu, jedna je od vodećih firmi u Evropi u sektoru medicinke nege.

Kako će Namačkoj do kraja ove decenije u sektoru medicinske nege nedostajati oko 220.000 kvalifikovanih radnika, a državljani Srbije imaju imidž vrednih radnika, to otvara vrata stotinama medicinskih sestara i bolničkom osoblju.

Spectra GmbH ima momentalnu potražnju za 1.350 mesta u oblasti medicine, zbog čega je i otvoreno predstavništvo u Beogradu. Do sada je iz Srbije posao dobilo 87 medicinskih tehničara, a za još 450 se čekaju ugovori.

Izvor: Danas