“Nemojte olako da ispustite priliku!”

PinterestFacebookTwitterShare

Svaki početak je težak, a prvi posao sa sobom nosi mnogo izazova i nepoznanica. Pored novog okruženja, kolega i samog načina rada, prvo zaposlenje donosi i nove potpuno drugačije odgovornosti za koje se ne spremamo tokom perioda školovanja, rekla nam je Ivana Ivić, direktorka Direkcije ljudskih resursa UniCredit Banke Srbija u specijalnom broju BIZLife magazina „30 ispod 30“.

„Moj prvi savet je da mladi naročito obrate pažnju na pisanje radne biografije, jer se prvi utisak o kandidatu i stiče na osnovu toga. Jer, ako su oči ogledalo duše, onda je radna biografija ogledalo dobrog kandidata. Ono što ja najviše cenim kod kandidata su iskrenost, velika motivacija za rad, razvoj i učenje.  Naravno, osmeh na licu je odraz samouverenosti, zato je nezaobilazan za celokupan utisak. Na razgovoru za posao je neophodno da kandidati postavljaju pitanja. Ona možda i najviše govore o motivaciji i želji da što bolje razumeju poziciju za koju su se prijavili. Ukratko, idealan kandidat za našu banku je obrazovana, motivisana i fleksibilna osoba.“

Da možete, šta biste poručili sebi iz mlađih dana, kada ste imali manje od 30?

Vrlo teško pitanje, odnosno znam šta bih sebi preporučila, ali nisam sigurna da bih samu sebe poslušala. Strpljenje je ključno, ali to nekako nije u skladu sa buntovničkim duhom mladih. Sa 25 ili 30 godina svi mi mislimo da možemo da promenimo svet, jer, naravno mi sve znamo najbolje. Ono što želim da kažem je da sada iz ove perspektive shvatam koliko se iz iskustva drugih može naučiti. S druge strane, neophodni su i tipično mladalački začini poput različitosti i neverovatne energije, da bismo unapredili poslovanje. Nemojte olako da ispustite tu priliku!

Izvor: BIZLife magazin