NIKO NEĆE da im radi za 2.000 evra i stan

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Niti jedna prijava nije stigla na oglas Doma zdravlja Dubrovnik koji je tražio pedijatra, iako nude platu od 14.000 kuna neto (1.900 evra), stan od 55 kvadrata i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Za radno mesto je potrebno raspisati konkurs, a upravnik Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, za Dubrovački dnevnik je rekao da će se to dogoditi nakon što se dobije potrebno rešenje Ministarstva zdravstva.

Ono je preduslov za raspisivanje konkursa, a oglas je raspisan na društvenim mrežama kako bi se dobio uvid u interes za to radno mesto.

“Oglas je izašao pre 15-ak dana, nijedan lekar iz Hrvatske se nije javio. Kako se cela ta priča odnosi na ordinaciju u Mokošici koja verovatno do oktobra ili novembra neće krenuti s radom, mi ćemo objaviti da tražimo pedijatra još nekoliko puta, pa ćemo videti hoće li se neko javiti”, rekao je Bazdan.

Dodao je kako pregovaraju s nekim ljudima iz Hrvatske koji su voljni da rade u Dubrovniku i da zasad ima nešto zainteresovanih iz susednih zemalja poput BiH, Crne Gore i Srbije.

“Međutim, ti lekari nemaju licence za rad u Hrvatskoj”, rekao je Bazdan koji smatra da nema dovoljno lekara ni pedijatara.

Smatra, pak, da ljudi u Hrvatskoj nemaju posebno naviku selidbe u neki drugi grad zbog posla, što je čest slučaj u razvijenijim evropskim državama.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: YouTube