Poslovna ponuda – budi deo ruske propagande (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Originalnost u procesu zapošljavanja očigledno ne znači da su samo kandidati ti od kojih se očekuje posebnost kada sastavljaju CV ili prilikom intervjua, već se istim principom služi i sve veći broj poslodavaca, naročito kada su u pitanju „kreativna“ zanimanja.

U ovom, konkretnom slučaju, poznati ruski medij sa svetskim auditorijumom, smislio je vrlo „originalan“ način da promoviše konkurs za posao.

„Da li želite da budete deo ruske propagande“ je pitanje kojim počinje promotivni video globalne medijske kuće Rusija Danas (Russia Today) koja traži nove kadrove.

U ovom kratkom video klipu, koji je osvanuo na Jutjub kanalu RT, poređani su brojni američki državnici koji u izjavama koriste upravo izraz „ruska propaganda“.

Snimak se završava ilustracijom koja podseća na čuvenog „ujka Sema“, s tim što umesto njega, „Baćuška“ poručuje: „RT želi tebe! Da budeš dopisnik u Vašingtonu“.

„Zapošljavamo! Rusija Danas traži reportere koji se ne ustručavaju da ispitaju više i žele da budu deo tima koji je posvećen istraživanju svetskih priča o kojima se najmanje izveštava“, stoji u tekstu ispod video klipa uz kratak opis kakvi kandidati im trebaju.


Izvor: RT, BIZLife

Foto: screenshot