Sećate se LAZARA KRSTIĆA? Bivši ministar POSTAO SAVETNIK državnog fakulteta

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Ekonomski fakultet osnovao je Savet poslodavaca sastavljen od devet članova, a među njima je i bivši ministar finansija Lazar Krstić.

Savet je osnovan kao savetodavno telo koje će fakultetu na sistemski način pružati informacije o savremenim trendovima i potrebama na tržištu rada i pomoći u kontinuiranom unapređenu nastavnih i vannastavnih sadržaja, saopštio je Ekonomski fakultet u Beogradu.

U savet je, kako navode, imenovano devet renomiranih članova sa bogatim profesionalnim iskustvom iz različitih oblasti ekonomije i poslovnog upravljanja.

Jedan od njih je i Lazar Krstić, bivši ministar finansija kojeg je tadašnji premijer, aktuelni predsednik Aleksandar Vučić doveo kao „vanstranačkog vunderkinda“, a ostaće upamćen jer je za njegovog mandata uvedena čuvena zabrana zapošljavanja i smanjenje penzija i plata u javnom sektoru.

U Savetu poslodavaca Krstić je imenovan ispred svetske konsultantske kompanije Mekinsi (McKinsey), a pored njega, od „poznatih“ lica, tu je i ministarka Zorana Mihajlović, generalni direktor Nordeusa Branko Milutinović…

Savet poslodavaca (foto: EKOF)

Krstić je 2014. godine podneo ostavku na mesto ministra finansija jer, kako je tada rekao, „nije prepoznao spremnost da se u koštac sa problemima uhvatimo onako kako je smatrao kao jedino moguće“.

Kako su naredne godine pisali mediji, Krstić je kao ministar svojevremeno odbio nekoliko ponuda banaka da zameni rizične državne kredite u dolarima u povoljnije pozajmice u evrima, zbog čega je javni dug Srbije uvećan za skoro 800 miliona evra.

Prema tadašnjoj računici, da bi se ta suma uštedela, penzioneri i zaposleni u javnom sektoru moraće dve godine da primaju penzije i plate umanjene za 10 odsto.

Inače, prema Zakonu o visokom obrazovanju svaka visokoškolska ustanova treba da ima Savet poslodavaca. Savet kreira i usaglašava studijske programe sa privredom i potrebama tržišta rada.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Bojan

    Pa sve lica kao sa poternica. Imajte poverenja. Jedino kada ne grese je kada kradu. Tu su dosledni.

  2. JOVANA

    А ШТА ОНДА РАДИ НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗАПОШЉАВАЊА СА ГОМИЛОМ ДИНКИЋЕВОГ КАДРА И МИНИСТАРСТВО РАДА, ЗАПОШЉАВАЊА….., КАО И КАДРОВИ НА ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ? ДА ЛИ ЗАИСТА МИСЛИТЕ ДА ЈЕ ОВО ЗАДОВОЉСТВО И ДА ГОРЕ НАВЕДЕНИМА ТРЕБА ОБЕЗБЕДИТИ ЈОШ ЈЕДНУ ТЕЗГУ, КАО ИЗВОР ПРИХОДА, ДОК НАМ ДЕЦА ОДЛАЗЕ СВАКОГ ДАНА ТРБУХОМ ЗА КРУХОМ ВАН ЗЕМЉЕ. У КОМ СМИСЛУ И НА КОЈИ НАЧИН ЋЕ ЗАХТЕВИ ТРЖИШТА РАДА УТИЦАТИ НА ПРОМЕНЕ НАСТАВНОГ ПРОГРАМА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА, ЗАР ТО НИЈЕ ПОТРЕБА СВИХ ФАКУЛТЕТА,А МИ СВАКЕ ГОДИНЕ ДОБИЈЕМО ХИЉАДЕ СТРУЧЊАКА (ЛЕКАРА, ФАРМАЦЕУТА, ЕЛЕКТРОИНЖЕЊЕРА, МАШИНАЦА, ПРАВНИКА…..) КОЈИ СВОЈЕ ЗНАЊЕ ИЗНОСЕ И ОДЛАЗЕ ВАН ЗЕМЉЕ? ГДЕ ЈЕ КРАЈ ОВОМ ЛУДИЛУ?